Saaremaal kandideerib Isamaa nimekirjas 54 inimest

Postimees
Copy
Saaremaa nimekirja andsid vallasekretär Liis Juulikule piirkonna arendusjuht Taavi Kurisoo (vasakul) ja esimees Mart Maastik.
Saaremaa nimekirja andsid vallasekretär Liis Juulikule piirkonna arendusjuht Taavi Kurisoo (vasakul) ja esimees Mart Maastik. Foto: Erakogu

Kohalikel valimistel kandideerib Isamaa nimekirjas saarlasi, kes seni ei ole poliitikas osalenud, kuid on nüüd otsustanud kandideerida.

«Isamaa üks valupunkte on rahvaarv ja iive. Lasterikkus, suurpered, laste haridus ja huviharidus, vanemate tervis ja igapäevane toimetulek on teemad, mille osas oskan praktikuna ajakohaselt kaasa rääkida,» märkis MTÜ-s Saaremaailm tegutsev Kuressaare gümnaasiumi hoolekogu esimees Maris Rebel. «Kui isamaad ei jõua täita lastega, siis Saaremaa vähemalt,» lisas ta.

Isamaa Saaremaa piirkonna esimehe Mart Maastiku sõnul on rõõmustav, et nimekirjaga liitus ka noori tegusaid saarlasi, teiste seas Roos Marie Karmel Pšenitšnaja.

«Proovides kõige selle nimel tööd teha, olen mitmel korral saanud korraliku tagasilöögi üldiselt ühel ja samal põhjusel. Nimelt esineb Eestis vanuselist diskrimineerimist. Miks julgen seda nii selgelt väita? Olles olnud pea kaks aastat Saaremaa valla noortevolikogu esimees, tunnen, et nii minu kui ka kaasliikmete seisukohtadega pole piisavalt arvestatud,» ütles Pšenitšnaja.

Isamaa nimekirjas kandideerivad uute tegijatena Orissaare osavallakogu esimees Õnne Sööt, Abrukal elav ja tegutsev Eva Kips, Kinobussi eestvedaja, lavastaja ja produtsent Mikk Rand, advokaat Andres Tamm, ajalehe Meie Maa tegevtoimetaja Ahto Jakson, Hallikivi seikluspargi omanik Riina Voog ning Tornimäel remonditöökoda pidav tsikli- ja sõjandushuviline Ago Põldoja, kes tegutseb ka vabatahtliku päästjana.

«Eelmistel kohalikel valimistel oli meid ka Saarlase valimisliidu nimekirjas 54 nagu seekord Isamaa nimekirjas,» märkis piirkonna esimees Mart Maastik, kes tõi nimekirja tugevusena välja asjaolu, et selles on esindatud kõik Saaremaa piirkonnad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles