Kohalike valimiste kandidaatide nimekirjad pannakse lukku

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lõppeb kandidaatide registreerimiseks esitamine kohalikeks valimisteks
Lõppeb kandidaatide registreerimiseks esitamine kohalikeks valimisteks Foto: Postimees

Täna õhtul kell 18 lõpeb kohaliku omavalitsuse valimistele kandidaatide registreerimine. 

KOV valimisteks saab kandidaate valdadele ja linnadele registreerimiseks esitada kuni tänase õhtuni, kell 18 on lõppaeg. Kandidaatide dokumentides vigade parandamiseks on aega kuni neljapäeva õhtul kella 18ni.

Hiljemalt pühapäeval, 12. septembril, registreerib valla või linna valimiskomisjon nõuetekohaselt esitatud kandidaadid. Seejärel selgitab kohalik valimiskomisjon liisu heitmisega numbrite andmise järjekorra erakondade ja valimisliitude vahel ning üksikkandidaatide vahel.

Kandidaadil on kolme päeva jooksul pärast registreerimist veel võimalus esitada kandideerimisest loobumise avaldus, mis tähendab, et kandidaatide lõplik arv selgub hiljemalt 15. septembri jooksul.

Kandideerimisõigus on hääleõiguslikul Eesti ja Euroopa Liidu kodanikul, kes on vähemalt 18-aastane ja kelle rahvastikuregistrijärgne elukoht on 1. augusti seisuga omavalitsuses, kus ta soovib kandideerida. Korraga saab kandideerida vaid ühes valimisringkonnas. 

Kohaliku omavalitsuse volikogude valimiste eelhääletamine ja elektrooniline hääletamine algab 11. oktoobril, valimispäev on 17. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles