Savisaar kandideerib koroona- ja vaktsiiniskeptikute valimisliidus (17)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Edgar Savisaare sõnul lõikab praeguses valitsuskriisis enim kasu Reformierakond.
Edgar Savisaare sõnul lõikab praeguses valitsuskriisis enim kasu Reformierakond. Foto: Sille Annuk

Pikaaegne Tallinna linnapea Edgar Savisaar kandideerib kohalike omavalitsuste volikogu valimistel Lasnamäel Vaba Eesti valimisliidus.

Valimisliit on võrsunud koroonaskeptiliste ning vaktsiinivastaste sõnavõttude ja tegude tõttu meediakünnise ületanud Vaba Eesti liikumisest. Liikumise juhi Veiko Huuseli sõnul on neil plaanis teha ka oma erakond.

Oma kodulehel kirjutab Vaba Eesti: «Vaba Eesti (protesti)Erakond on vabade suveräänsete inimeste ühendus. Ühenduse eesmärk on lõpetada senine erakondlik poliitiline juhtimine ja anda Eestimaa juhtimine üle Eestimaa kodanikele. Vaba inimene ei pea end allutama ühelegi tema vabadust, tervist ja õiglust piiravatele süsteemile, ühelegi institutsioonile, ühelegi ideoloogiale.»

Nende prioriteediks on korraldada referendum otsustamaks Euroopa Liidu liikmelisuse ja põhiseaduse üle, kuna «täna kehtiva põhiseaduse alusel pole Eestimaa rahval otsustusõigust ja puudub võimalus valida ja tagasi kutsuda President ja valitsus».

Teiste seas kandideerib valimistel, täpsemalt Põhja-Tallinnas, piirangutevastase liikumise üks juhtfiguure Daniel Rüütmann.

Eelmistel valimistel omanimelises valimisliidus kandideerides Tallinna linnavolikokku pääsenud Savisaar ei olnud Postimehele nõus täpsemaid kommentaare andma. «Ma ei anna praegu mingeid intervjuusid. Natukene hiljem,» lausus ta.

Kommentaarid (17)
Copy
Tagasi üles