Erikomisjoni arutelu: kas riik laristab kinnisvaras raha?

Postimees
Copy
Illustratiivne ehitusobjekt.
Illustratiivne ehitusobjekt. Foto: Tairo Lutter

Riigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon sai tänasel avalikul veebiistungil ülevaate riigi kinnisvarapoliitikast. Riigikontrolli aruandest selgub, et riigi kinnisvara haldamine on jäik ja kulukas ja Riigi Kinnisvara ASi teenuste kasutamine ei tohiks olla tingimata esmane valik. 

Komisjoni esimehe Urmas Reinsalu (Isamaa) sõnul peab riik maksumaksja raha kulutama säästlikult. «Paraku ilmneb riigikontrolli aruandest, et riik laristab raha kinnisvara kasutamisel,» ütles ta. «Olukord on seda absurdsem, et sama tunnistavad ka ministeeriumid ise. Riigi praegune kinnisvarapoliitika on näide vastutamatuse printsiibist meie riigi juhtimisel.»

Riigikontroll leidis kontrolliaruandes, et praegune riiklik kinnisvarapoliitika ei motiveeri otsima odavamaid ega paindlikumaid lahendusi ning sisuliselt monopoolses seisus Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsi (RKAS) teenuste kasutamine ei tohiks olla automaatne valik.

Istungile olid kutsutud riigikontrolör Janar Holm, riigikontrolli peakontrolör Märt Loite ja vanemaudiitor Ermo Liedemann ning riigihalduse minister Jaak Aab ja Riigi Kinnisvara AS juhatuse esimees Kati Kusmin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles