President Kaljulaid läheb ametiaja lõpu ringsõidule (8)

Postimees
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

President Kersti Kaljulaid sõidab ametiaja viimasel nädalal neljapäevasele Eesti ringsõidule ning kohtub kohaliku elu eestvedajate ja ettevõtjatega.

Riigipea alustab ringsõitu esmaspäeval Ida-Virumaalt Narvast, kus kohtub linnapea Ants Liimetsa ja linnavalitsuse liikmetega ning külastab Narva piiripunkti. Kaljulaid kohtub ka Tartu Ülikooli Narva kolledži direktori Marek Sammuliga ning seejärel suundub Jõhvi, kus külastab Viru jalaväepataljoni.

Rattaretk ja koolitund

Esmaspäeva pärastlõunal jõuab president Kaljulaid Mustveesse, kust alustab seitsme kilomeetri pikkust rattaretke Kasepää laululavale. Rattasõidust koos presidendiga on oodatud osa võtma kõik huvilised. Kasepää laululava juures tervitab rattureid Avinurme puhkpilliorkester ning pakutakse teed ja sibulapirukaid.

Teise päeva hommikul jõuab president Tammistusse, kus ta kohtub Agrenska Fondi esindajatega ja tutvub peremajade ehitusega. President Kaljulaid on nõustamis- ja arenduskeskuse Eesti Agrenska Fond patroon.

Järgmiseks jõuab riigipea Luunjasse, kus ta annab ühiskonnaõpetuse tunni Luunja Keskkooli 11. ja 12. klasside õpilastele.

Veel on presidendi päevakavas Tartu naiste tugi- ja teabekeskuse ning Eesti Spordi- ja Olümpiamuuseumi külastus, kus ta annab üle olümpiatõrviku, mis kingiti talle Tokyo olümpiamängudel.

Põlvamaal on presidendil kavas külastada seal tegutsevaid ettevõtteid – Lõuna Pagarid, Halika Õunatalu ning puiduettevõtet Astel. Teisipäeva õhtul kohtub riigipea seto kultuuri eestvedajatega Setomaal Treskis.

Pühendusega piiripost

Kolmapäeva hommikul kohtub president Võrumaal piirivalvuritega ning paigaldab Eesti-Läti piirile piiriposti. Politsei- ja piirivalveamet pühendab Vabariigi Presidendile piiriposti 109, mis asub Võrumaal Paganamaal Kikkajärve lähistel ja tähistab Eesti-Läti piiri.

Riigipea külastab ka Valga põhikooli, mis liitus kiusamisvaba kooli programmiga 2013. aastal ja sai 2021. aasta kiusuennetaja kooli tiitli.

Seejärel suundub Kaljulaid Abja-Paluojale, et kohtuda tänavuse Soome-Ugri kultuuripealinna eestvedajatega. Veel kohtub president Viljandimaal tegutsevate Nordmeli mesinikega ning jõuab õhtul Pärnusse, kus läheb vaatama Endla teatri etendust «Must Lind».

Visiidi neljandat päeva alustab riigipea Rapla maakonnas, kus ta külastab Järvakandi klaasitootmisettevõtet O-I Production Estonia ning Kohilas asuvat tööstust Contractor.

Raplamaalt suundub president Kaljulaid Harjumaale, et külastada ettevõtet Santa Maria, Keila Korvpallikooli ja Keila Rukkilille lasteaeda, mis sai selle aasta kevadel Rohelise Kooli lipu.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles