Madison: elektrikriisi ja hinnatõusu lahendus on tuumaenergia (6)

Copy
Eesti eurosaadik Jaak Madison
Eesti eurosaadik Jaak Madison Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi saadiku Jaak Madisoni (EKRE) hinnangul tuleb elektrikriisi ja hinnatõusu lahendusi otsida tuumaenergiast. 

Kolmapäeval toimus Euroopa Parlamendis arutelu seoses kogu Euroopat tabanud energiakriis ja hinnatõus, kus selgitusi jagas valdkonna eest vastutav volinik Kadri Simson (KE). Euroopa Parlamendi saadiku Jaak Madisoni (EKRE) hinnangul peitub lahendus tuumaenergias ning Simson peaks lähtuma eelkõige mõistusest mitte ideoloogiast.

«Paljud siin ebaloogilises majas Euroopa Parlamendis jälgivad ideoloogiat ja fanatismi, mitte argumente ja loogikat,» on Madison veendunud. «Nõutakse, et on vaja suurendada sõltumatust, vähendada gaasitarneid, fossiilsete kütuste kasutamist, suurendada rohelist energiat ning kõik see viib hinnad alla ja teeb elu paremaks. See kõik on pudru ja kapsad, mis ei ole loogiline,» sõnas ta.

Päikesest ja tuulest ei piisa Madisoni sõnul ei selleks, et BMW autotehas toodaks Ungari asemel Saksamaal, kui ka sellest, et hoida hinnad madalad. 

«Lahendus on ilmselge,» sõnas Madison. «Nagu ütles ka minu kolleeg Belgiast, et tuumaenergeetika on pandud justkui põlu alla - et see on halb. Saksamaa sulges oma tuumajaama sellepärast, et toimus väikene rike Fukushimas. Sellega hävitati energeetika sõltumatus ja nüüd palutakse käsi pikal sütt ja gaasi Venemaalt, kes manipuleerib eurooplastega,» sõnas saadik. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles