Presidendi kantselei ei ole valitsuselt veel lisaraha küsinud

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
President Kersti Kaljulaid.
President Kersti Kaljulaid. Foto: Sander Ilvest

Aastaeelarve üheksa kuuga ära kulutanud presidendi kantselei ei ole veel valitsuselt ametlikult raha juurde küsinud. Peaminister Kaja Kallase (RE) sõnul ei ole olukord kuigi ilus. 

Peaminister Kaja Kallas tunnistas valitsuse pressikonverentsil, et olukord, kus terveks aastaks planeeritud raha on üheksa kuuga ära kulutatud, ei ole väga ilus. «Planeeritud oli ikka terve aasta peale,» lisas Kallas. 

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) lisas, et presidendi kantselei ei ole ametlikult rahandusministeeriumist raha juurde küsinud. Kui selline palve peaks tulema, siis tuleb rahandusministri sõnul see raha leida.

«Me ei saa lasta tekkida olukorral, kus president vahetub ja siis uus ametisse tulev president peab paariks kuuks uksed sulgema,» ütles ta. «Minuga ei ole sellel teemal vesteldud.» 

Peaminister ütles, et temal on sel teemal küll telefonisuhtlus olnud, kuid ikkagi peab ametliku pöördumise tegema. 

Presidendi kantselei direktor Tiit Riisalo ütles täna pressikonverentsil, et kantselei eelarves on piisavalt raha tavapäraseks tegevuseks ja lisaraha ei ole juurde vaja. 

Kolmanda kvartali lõpu seisuga on presidendi kantselei eelarvest vaba ehk kasutamata 1,38 miljonit eurot ehk 34 protsenti eelarvest. «Seda on mõnevõrra rohkem kui allesjäänud kuid,» sõnas Riisalo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles