Tallinnas käis kahe päevaga pabersedeliga valimas pea 16 000 inimest

Copy
Valimisjaoskond
Valimisjaoskond Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tallinna valimisjaoskondades oli teisipäeva õhtuks pabersedeliga hääletanud 15 922 valijat, teatas Tallinna valimiskomisjon.

«Seni Tallinnas hääletanute arv hõlmab ka neid inimesi, kelle elukoht ei ole siin ja kes käisid valimas oma koduvalla või kodulinna volikogu,» selgitas Tallinna valimiskomisjoni esimees, linnasekretär Priit Lello. «Võimalust valida oma kohalikku volikogu kõigis Tallinna suuremates kaubanduskeskustes saab kasutada veel täna ja homme. Valimiste korraldajad pingutavad selle nimel, et teha hääletamine võimalikult mugavaks ja ohutuks,» lisas ta. 

Tallinnas avatud valimisjaoskondades saab veel kolmapäeval ja neljapäeval kell 12–20 anda oma hääle ükskõik millise Eesti valla- või linnavolikogu valimisel sõltumata valija elukohast. Neil päevadel on Tallinnas avatud kokku 31 valimisjaoskonda kaubanduskeskustes ja muudes kergesti ligipääsetavates paikades. Valimisjaoskonda hääletama minnes tuleks kaasa võtta kehtiv isikut tõendav dokument, näiteks ID-kaart, pass, elamisloakaart või juhiluba.

Reedest pühapäevani on linnas avatud 95 valimisjaoskonda, kus saab valida Tallinna elanik, kuid ainult elukohajärgses linnaosas. Valija ei ole enam seotud ühe kindla jaoskonnaga, vaid võib hääletada ükskõik millises oma valimisringkonna ehk linnaosa jaoskonnas.

Reedel ja laupäeval, 15.–16. oktoobril kell 12–20 ja pühapäeval, 17. oktoobril kell 9–20 avatud jaoskondadest asub enamik kohtades, kus on valimisjaoskonnad olnud ka varasematel valimistel.

Üle linna kuues kesksemas kohas saab hääletada välitingimustes telkidesse rajatud valimisjaoskondades, sealhulgas mitme kaubanduskeskuse ja Keskturu parklas, mis samuti vähendab riske.

Kontaktivaba on elektrooniline hääletamine, mida saab teha veebilehel valimised.ee kuni 16. oktoobri õhtu kella 20ni. Hääletamiseks on vaja internetiühenduse ja ID-kaardi lugejaga arvutit ning kehtivate sertifikaatidega ID-kaarti või mobiil-IDd. Hääle andmiseks tuleb teada enda PIN1- ja PIN2-koodi.

Oma elektrooniliselt antud häält saab muuta, hääletades valimisjaoskonnas pühapäeval, 17. oktoobril.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles