Ajateenijad lubati hääletamiseks valdavalt väljaloale

Margus  Martin
, reporter-toimetaja
Copy
Tuhatkond esmaspäeval ja teisipäeval kaitseväkke siirdujat saavad hääletamas käia täpselt enne ajateenistuse algust.
Tuhatkond esmaspäeval ja teisipäeval kaitseväkke siirdujat saavad hääletamas käia täpselt enne ajateenistuse algust. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Kaitseväe kahes maaväeüksuses, kokku umbes pooleteise tuhande ajateenijaga 1. ja 2. jalaväebrigaadis kasutati kohalike omavalitsuste volikogude valimiseks e-hääletamise võimalust. Kes seda varianti mingil põhjusel ei pooldanud, saavad anda oma hääle väljaloal olles valimisjaoskonnas.

1. jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Marina Loštšina lausus, et ajateenijad said eelhääletada väeosas, kasutades e-hääletamise võimalust kas isiklikes või brigaadi arvutites. «Need, kellel ei olnud võimalik seda teha, said pühapäevaks koju,» lausus ta.

Loštšina sõnul ei olnud seekord vaja valimisjaoskonnast hääletuskasti kohale tellida. «Varem tulid uued ajateenijad oktoobri alguses ja siis pidime tellima hääletuskasti väeossa, sest reeglid olid sellised: me ei saanud neid alguses välja lubada. Nüüd, mil on olemas nii e-hääletamise võimalus kui ka oktoobri ajateenijate kutse on nihkunud, meil hääletuskasti vajadust enam ei ole,» tähendas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles