Raimond Kaljulaid: sotsidelt Keskerakonnale mingit kambakat ei tule (4)

Copy
Raimond Kaljulaid.
Raimond Kaljulaid. Foto: Eero Vabamägi

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna Tallinna piirkonna juhi Raimond Kaljulaidi sõnul peab Tallinnas valimised võitnud Keskerakond asuma pealinnas koalitsiooni moodustama.

«Kohalikud valimised Tallinnas võitis Keskerakond. Keskerakonna esinumber, linnapea Mihhail Kõlvart sai ka isiklikult väga tugeva mandaadi jätkamiseks linnapeana. Selles olukorras peavad sotsiaaldemokraadid võimatuks minna kaasa niinimetatud kambaka tegemisega valimised võitnud erakonnale. Ütlen väga selgelt: mingit kambakat ei tule,» ütles Kaljulaid.

Samuti ei ole tema sõnul võimalik ette kujutada maailmavaateliselt nii erinevate erakondade koostööd, kuna viie osapoolega ning volikogus napi kahehäälelise enamusega koalitsioon ei suudaks pakkuda Tallinnale head juhtimist.

«Tallinna linna ees on suured väljakutsed. Uus linnavalitsus peab kohe hakkama tegutsema. Koroonakriisi kiire süvenemine tähendab suuri raskusi paljudele Tallinna peredele ja ettevõtetele. Linn peab inimesi aitama. Keeruline saab olema järgmise aasta eelarve koostamine, arvestades hinnatõuse, ning samuti peab kiiresti edasi liikuma oluliste investeeringutega, nagu näiteks Tallinna haigla,» ütles Kaljulaid.

Selles olukorras ei pea sotsid võimalikuks minna kaasa poliitmängude ja intriigidega, mille eesmärk on valimiste võitja kõrvale jätmine.

«Nii tehti 2019. aastal ja see ei olnud õige. Seega saab Keskerakond võtma initsiatiivi ning liikuma edasi linnavalitsuse moodustamise suunas. See on kõigi tallinlaste huvides,» ütles Kaljulaid.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles