Martin Helme: tegelikult olime meie nende valimiste võitjad (76)

Meinhard Pulk
, toimetas
Copy
Martin Helme
Martin Helme Foto: Remo Tõnismäe

EKRE esimehe Martin Helme hinnangul võitsid hoopis rahvuskonservatiivid tänavused kohalike volikogude valimised.

«Tänan teid kõiki valimistel meie erakonnale antud toetuse eest! Peavoolumeedia seda nii muidugi ei esitle, aga tegelikult olime 2021. aasta kohalike valimiste võitjad just meie,» lausus Helme ühismeedias.

Ta märkis, et nad olid ainus erakond, kes märkimisväärselt parandas oma tulemust võrreldes 2017. aastaga. Nende häälte arv kahekordistus, nende kohtade arv volikogudes aga peaaegu kolmekordistus. «Nelja aasta eest oli meie protsent 6,7, nüüd 13,2. Nelja aasta eest saime volikogudesse 87 oma inimest, seekord 242. Eelmisel korral saime 79 omavalitsuses sisse 39 volikogusse, seekord oleme oma inimestega esindatud 67 omavalitsuse volikogudes. Tähtis siinjuures, et mitte läbi valimisliitude, vaid oma erakonna fraktsiooniga,» lausus Helme.

Ta jätkas: «Neljas omavalitsuses olime esikoha võtjad. Teisele kohale saime 20-s kolmandaks 25-s. Kuigi nii Isamaa, Keskerakond kui Reformierakond võtsid esikohad 6 omavalitsuses, siis teiste ja kolmandate kohtade osas teeme silmad konkurentidele ette. Neil on üksikud tugevad kantsid, meile on riiki kattev vaip. See näitab meie erakonna laia kandepinda ja strateegilist sügavust. Sisuliselt näitab see, et meil on kõige pikem pink!»

Kõige olulisemaks peab Helme seda, et terve erakond on kampaania käigus kasvanud suuremaks ja tugevamaks kui kunagi varem.« Osakonnad ehk see kõige tähtsam rohujuuretasand on tööle hakanud hästiõlitatud masinavärgina ja kampraadliku meeskonnana.»

Ta nentis, et Tallinnas olid ootused suuremad, sest tuleb olla optimist. Aga ka Tallinnas pole põhjust häbeneda, rõhutas riigikogu aseesimees. «Suurendasime oma mandaatide arvu 6-lt 8-le, protsent paranes kolmandiku võrra. Tallinna esinumbritest võtsin Kõlvarti järel (ja palju väiksemas ringkonnas) teise koha. Oma ringkonnas Mustamäel, kuhu oli kogunenud kõigi nimekirjade raskekahurvägi, parandasin oma tulemust võrreldes nii eelmiste kohalike valimistega kui isegi riigikogu valimistega. Mart tõi Lasnamäelt meile teise koha ja ringkonna kolmanda parima tulemuse. Kõik ringkonnad olid tublid, mistõttu on igast linnaosast ka esindaja nüüd volikogus.»

Helme lõpetas: «Ja veel. Ma pole päris lõpuni kulusid kokku löönud, aga meie kampaania kulu jääb alla 600 tuhande euro. Minule teadaolevalt kulutasid nii Isamaa, Reformierakond kui Keskerakond kõik üle miljoni, st. tegime poole odavamalt suurepärase tulemuse. Ja meil pole ühtegi maksmata arvet ning kena seeme salves järgmistele kampaaniatele vastu minekuks.»

Kommentaarid (76)
Copy
Tagasi üles