Keskerakond teeb ettepaneku Tallinnas koalitsiooni moodustamiseks sotsiaaldemokraatidele (18)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mihhail Kõlvarti ja Keskerakonna plaanid on pärast pühapäevast valimispidu märgatavalt pehmenenud.
Mihhail Kõlvarti ja Keskerakonna plaanid on pärast pühapäevast valimispidu märgatavalt pehmenenud. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna Tallinna nõukogu arutas täna valimistejärgset seisu Tallinnas ning otsustas pärast arutelusid teha esimene ettepanek koalitsioonikõnelusteks Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale.

Keskerakonna Tallinna nõukogu esimees, linnapea Mihhail Kõlvart sõnas, et erakonna soov on moodustada pealinnas tugev koalitsioonivalitsus, mis tagaks pealinna jätkuva arengu ja ning võimeka linnajuhtimise. «Ees seisavad mitmed katsumused, millest olulisim on kahtlemata koroonakriisi haldamine ja inimeste abistamine. Me ei soovi aega raisata poliitilisele kemplusele ja võimumängudele, vaid tagada kiirelt stabiilne linnajuhtimine, mida pealinlased ootavad ja väärivad,» rõhutas Kõlvart.

Tallinna nõukogu esimees lisas, et arutelu all olid mitmed võimalused koalitsiooni moodustamiseks, kuid nõukogu otsus oli teha ettepanek just sotsiaaldemokraatidele, kellega võiks leida suurima sisulise ühisosa. «Peame oluliseks just sotsiaalset vastutust pealinlaste ees ja nii meie eakate kui ka kriisi tõttu raskustesse sattunud inimeste toetamist. Samuti võime loota toetusele oluliste projektide, nagu näiteks Tallinna haigla, valmimisele,» sõnas linnapea.

Olulise kaalukeelena tõi Kõlvart välja sellegi, et sotsiaaldemokraadid ei püüdnud vastandada eri rahvuseid, linnaosasid ja sihtrühme. «Volikogus on inimesed, kes mõistavad meie ees seisvaid võimalusi, aga ka vastutust kõigi Tallinna elanike ees,» põhjendas Kõlvart.

Keskerakond saavutas kohalikel valimistel Tallinna Linnavolikogusse 38 mandaati. Vaatamata suuremale häältesaagile, vähenes mandaati arv võrreldes 2017. aastaga kahe võrra, mis 79-liikmelises volikogus tähendab koalitsioonivalitsuse moodustamist. Keskerakonna oponendid ei soovinud vaatamata valimiskampaanias välja toodule moodustada ühist koalitsiooni ja võtta linnajuhtimisel vastutus.

Kommentaarid (18)
Copy
Tagasi üles