EKRE-le ei meeldi lätlaste vaba võimalus Eestisse tulla (16)

BNS
Copy
Henn Põlluaas jätaks viiruse leviku tõkestamiseks lätlased piiri taha.
Henn Põlluaas jätaks viiruse leviku tõkestamiseks lätlased piiri taha. Foto: Arvo Meeks

Riigikogus neljapäeval koroonaviiruse teemalisel arutelu Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna nimel sõna võtnud Henn Põlluaas märkis, et on arusaamatu, miks suures viiruskriisis olevast Lätist saavad inimesed vabalt Eestisse tulla.

«Koroonanakkus rändab riigist riiki. Riigid on seadnud erinevaid tõkendeid sellele, kuidas kontrollida, kuidas kaitsta oma inimesi: küsitakse vaktsiinipassi, küsitakse negatiivset testitulemust, tehakse piiridel teste, aga Eestis ei tehta mitte midagi,» märkis Põlluaas.

Ta meenutas, et eelmise laine ajal, kui Venemaal oli olukord väga hull, olid piirid lahti ja ka praegu ei kontrollita sisuliselt mitte kuskil mitte kedagi. «Soome ajakirjanduski imestab, miks Eestis ei ole mingisugust kontrolli, miks midagi ei tehta. Me teame ju, kuidas Soomes käitutakse, tehakse kohapeal, sadamates ja igal pool mujal teste,» ütles Põlluaas.

«Olukorras, kus meie kõrval on riik, Läti, kus olukord on eriti hull ja on olnud selline juba pikemat aega, kus sealne ühiskond on lukku pandud, siis ei kontrolli me ka Eesti ja Läti piiri. Läti inimesed ei saa käia omal maal vabalt ringi, küll aga saavad nad tulla Eestisse vabalt ringi käima, poodidesse, restoranidesse, ükskõik kuhu,» oli Põlluaas kriitiline.

«Seda, mis tagajärg sellel on, näitab ju selgelt see, et nakatumine Lõuna-Eestis on oluliselt suurem kui mujal. See on selge tagajärg sellele mitte midagi tegemisele. Ja eriti olukorras, kus me täna oleme, kus juba liigub ringi uus mutatsioon, delta+, nagu teda on nimetatud, mis on veelgi nakkavam kui senine deltatüvi, peaksime eriti kontrollima kõiki neid inimesi, kes siia sisse tulevad,» lisas Põlluaas.

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles