Kristina Kallas: töövõimetu kultuuriminister tõstis esile kogu valitsuse saamatuse (5)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kristina Kallas
Kristina Kallas Foto: Remo Tõnismäe

Eesti 200 esimees Kristina Kallas kommenteeris sotsiaalmeedias kultuuriminister Anneli Oti tagasiastumist. «Pikalt vindunud valitsuse töövõimetus toodi täna avalikkuse ette ministri poolt, kes on ise seda tegutsemis- ja otsustusvõimetust kehastanud,» alustas Kallas. 

«Töövõimetu kultuuriminister ütles selgelt välja, et valitsus ei ole selles kriisis otsustusvõimeline, et koalitsioon ei toimi, et juhtimist ei ole, et mitte milleski ei suudeta kokku leppida ja selle tulemusena ka mitte midagi suurt ei otsustata,» kirjutas Eesti 200 esimees. 

Ta lisas, et juba teist korda selle aasta jooksul on valitsus otsustamatuse ja tagantjärele reageerimisega põhjustanud pandeemia enneolematu leviku. «Peaminister, tulge nüüd koju, meil on lisaks tervishoiukriisile ka valitsuskriis. Kriisi ei saa juhtida Glasgows hertsoginnaga klaase kokku lüües, seiske oma inimeste ees ja vestelge nendega,» leiab Kallas. 

Ta pakkus välja, et peaminister lepiks omavalitsustega kokku, milliseid piiranguid ja kus on vaja rakendada, milliseid toetusi ja tegevusi on omavalitsustel vaja vaktsineerituse tõstmiseks. 

«Tõstke kiiremas korras õdede ja hooldajate tunnitasu ning kahekordistage õenduse õppekavade vastuvõtu arvu. Eraldage raha õpetajatele lisatasu maksmiseks ja täiendavate inimeste palkamiseks testimiste läbiviimiseks ja lähikontaktsete tuvastamiseks koolis,» kutsus Kallas üles. «Tegevused ja otsused on need, mis annavad inimestele kindluse, et meil on valitsus, mis soovib meid pandeemiast välja juhtida.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles