Katri Raigi nimekiri esitas häälteostus kahtlustatava asemel uue volikogu esimehe kandidaadi (3)

Copy
Fotol, mis kujutab ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamist, on Sergei Gorlatš vasakus servas.
Fotol, mis kujutab ühiste kavatsuste protokolli allkirjastamist, on Sergei Gorlatš vasakus servas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Valimisliit Katri Raigi nimekiri esitas täna häälteostus kahtlustatava Sergei Gorlatši asemel Narva linnavolikogu esimehe kandidaadiks Andrei Jakovlevi.

Uus volikogu esimehe kandidaat Andrei Jakovlev kandideeris samuti Katri Raigi nimekirjas. Volikogu aseesimehe kandidaat on Eesti 200 liige Natalia Umarova.

Katri Raigi nimekirjas kandideerinud Reformierakonna liige Sergei Gorlatš ise täna Narvas toimunud pressikonverentsil oma süüd ei tunnistanud. Tema sõnul ei ole ta rikkunud ei seadust ega ka mingeid eetilisi norme.

Gorlatši sõnul ei olnud enne valimisi toimunu päris nii, nagu kirjeldasid meediaväljaanded. «Olen valmis tegema õiguskaitseorganitega igakülgselt koostööd. Minu ülesanne on nüüd tõestada oma süütust,» ütles Gortlatš venekeelse Postimehe teatel.

Katri Raik ütles pressikonverentsil, et tema valimisliit ja erakond Eesti 200 otsustasid hoolimata ebameelivast häälteostu kahtlustusest minna Narvas ühise koalitsiooni moodustamisega edasi. Koalitsioonileping on kavas allkirjastada reedel.

«Kahjuks lähevad meie teed praegu Sergei Gorlatšiga lahku. Teistmoodi ei ole see praegu võimalik,» ütles Raik.

Sergei Gorlatš kogus kohalikel valimistel Narvas 408 häält, ollles sellega Katri Raigi nimekirjas häältesaagilt teisel kohal. Volikogu esimehe uus kandidaat Andrei Jakovlev sai 213 häält, olles sellega valimisliidus häälte arvult viiendal kohal.

Teisipäeval jäi Narva linna uue võimukoalitsiooni lepingu allkirjastamine ära, sest Katri Raigi nimekirjas kandideerinud reformierakondlane Sergei Gorlatš oli kinni peetud kahtlustatuna häälte ostmises.

Politsei andmetel ­rahastas Narva endine aselinnapea, Reformierakonda kuuluv Sergei Gorlatš (43) umbes 40 Narva elaniku väljasõitu, mis hõlmas giidiga jalutuskäiku pargis, spaakülastust, piknikueinet ja transporti.

Väljasõit toimus valimisnädalal ja kahtlustuse järgi oli inimestele soovitatud kaasa võtta ID-kaart ja PIN-koodid ning hääletamiseks oli väljasõidule kaasa võetud sülearvuti. Esialgsetel andmetel andis oma hääle ligi pool väljasõidul osalenutest. Inimestel, kes ID-kaardi või PIN-koodide puudumise tõttu oma häält anda ei saanud, paluti seda teha hiljem valimisjaoskonnas.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles