Toriseja Brüsselist ehk Ansip külvas tuliste sõnadega oravate sekka pinget (10)

Copy
Erakonnakaaslased pakuvad, et Andrus Ansipil on Brüsselis lihtsalt igav ja seepärast pillub ta teravusi peaminister Kaja Kallase pihta. 2019. aasta Reformierakonna Euroopa Parlamendi valimispeol suutis Ansip Kallasega veel mõistlikult suhelda.
Erakonnakaaslased pakuvad, et Andrus Ansipil on Brüsselis lihtsalt igav ja seepärast pillub ta teravusi peaminister Kaja Kallase pihta. 2019. aasta Reformierakonna Euroopa Parlamendi valimispeol suutis Ansip Kallasega veel mõistlikult suhelda. Foto: Remo Tõnismäe

Europarlamendi liige Ansip ei varja, et ta erakonnakaaslase ja erakonna esinaise Kaja Kallase valitsuse tööga rahul ei ole. Eriti tuliseid kriitikanooli tulistas ta intervjuus Delfile, kus viitas peaministrile kui isekale mõisapreilile. Selliseid sõnu seletada püüdes ei otsiks Postimehega suhelnud poliitikud nõrka lüli mitte valitsuskabinetist, vaid eelkõige Brüsselist – nad pakuvad, et Ansipil on lihtsalt igav.

Reede õhtul kutsus riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Mart Võrklaev oravad kokku, et olukorda arutada. Rääkides Ansipi kriitikast Kallase pihta, ütles Võrklaev, et erakond kindlasti toetab debatti, aga see võiks omavahele jääda.

«Ma pooldan igati arutelusid erakonnas ja erakonna liikmed saadavadki mulle ja teistele fraktsiooni liikmetele iga päev oma ettepanekuid ning jagavad mõtteid. Selline avalik halvustamine ei ole hea. See on taunitav. Peaksime ikkagi rääkima asjade sisust, mitte minema isiklikuks ja halvasti ütlema. See ei ole hea tava,» lausus ta.

Nii nagu Võrklaev, leiab ka erakonna juhatuse liige Hanno Pevkur, et selliseks kriitikaks on kindlasti teisi võimalusi ning et soravast virinast pole kellelegi abi. Ka Keskerakond viitas, et musta pesu ajakirjanduses pesta ei tasuks. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles