Menetlusse võeti Ülle Madise õiguskantsleri ametisse nimetamise eelnõu

BNS
Copy
Õiguskantsler Ülle Madise.
Õiguskantsler Ülle Madise. Foto: Madis Veltman

Riigikogu juhatus võttis neljapäeval menetlusse presidendi esitatud eelnõu Ülle Madise taaskord õiguskantsleri ametisse nimetamiseks.

Riigikogu nimetas Ülle Madise õiguskantsleriks 20. jaanuaril 2015. aastal ja ta astus ametisse vande andmisega riigikogu ees sama aasta 31. märtsil. Seega lõpevad tema volitused järgmise aasta 30. märtsil.

President teeb ettepaneku nimetada õiguskantsleriks Ülle Madise uueks ametiajaks. Kaaskirjas märgib president, et viimased seitse aastat õiguskantsleri ametit väärikalt kandnud Ülle Madise on tugeva akadeemilise tausta ja pikaaegse riigihalduse kogemusega jurist. Varasem töökogemus on tal õigusloome alal justiitsministeeriumis ja riigikogu põhiseaduskomisjonis, samuti on ta töötanud riigikontrolli peakontrolörina ning presidendi õigusnõunikuna.

Madise on tegelenud põhiseaduslikkuse järelevalve ja põhiõiguste kaitse probleemidega ning on järjekindlalt juhtinud tähelepanu vajadusele hinnata õiguste piiramise proportsionaalsust. Ta on seisnud selle eest, et riigivõimu tarvitamine oleks ka kriisi ajal kooskõlas põhiseadusega.

Ülle Madise on näidanud end Eesti avaliku õiguse mõtestaja ja reformijana. Ta on osalenud kõikide Eesti Vabariigi põhiseaduse kommenteeritud väljaannete koostamisel, viimaste väljaannete puhul peatoimetajana. Madise on olnud Rahvusvahelise Ombudsmani Instituudi (IOI) Euroopa regiooni juhatuse liige, olles praegu IOI maailma tasandi juhatuse liige.

«Arvestades Ülle Madise professionaalset kogemust, teadmisi ja isikuomadusi, leian, et ta on sobiv kandidaat õiguskantsleri ametisse,» kirjutas president.

Juhtivkomisjoniks määrati põhiseaduskomisjon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles