Kaja Kallas: reisilt tulles tehke PCR-test (15)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas
Kaja Kallas Foto: Madis Veltman

Peaminister Kaja Kallas (RE) kirjutas sotsiaalmeedias, et Eesti ühiskond võiks panustada sellesse, et hoida uue koroonatüve omrikoni levikut kodumaal minimaalsena. Selleks palub ta kõigil reisilt tulnutel teha PCR-test. 

«Maailmas on läinud liikvele uus koroonaviiruse tüvi B.1.1.529, mis on Maailma Terviseorganisatsioonilt (WHO) saanud äsja nime omikron-tüvi. See tüvi on nii uus, et selle kohta ei ole veel palju teada ja uuringud veel käivad, kuid WHO on pannud selle murettekitavate viirusetüvede nimekirja,» kirjutas Kallas sotsiaalmeedias. 

Euroopa Komisjon on soovitanud ajutiselt piirata reisimist seitsmesse Lõuna-Aafrika piirkonna riiki: Botswanasse, Eswatini, Lesothosse, Mosambiiki, Namiibiasse, Lõuna-Aafrika Vabariiki ja Zimbabwesse. «Eestil nende riikidega otseühendusi pole, aga reisimiseks on palju võimalusi nii inimestel kui ka viirustel,» märkis peaminister. 

«Palun anname koos oma panuse selleks, et omikron-tüve jõudmist ja levikut Eestis minimaalsena hoida. Praegu levib Eestis eeskätt delta-tüvi, omikroni Eestis veel leitud pole,» jätkas Kallas. 

«Kes otsustab reisima minna või praegu välismaal viibib – sõltumata sellest, kas riskiriigis või madala nakkuslevikuga riigis - palun tehke tagasi jõudes kindlasti PCR test. Nüüd saavad kõik Eestisse naasvad Eesti elanikud tasuta testida,» lisas peaminister. 

Ta rõhutas, et kõigi välismaalt saabuvate inimeste positiivsed testid lähevad sekveneerimisele, et omikroni – kui see Eestisse peaks saabuma – kohe üles leitaks. 

«Ja muidugi, viimane aeg on minna vaktsineerima,» ütles Kaja Kallas. 

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles