Riina Sikkut kandideerib sotsiaaldemokraatide juhiks (1)

BNS
Copy
Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut.
Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimees Riina Sikkut. Foto: Eero Vabamägi

Riigikogu liige ja endine tervise- ja tööminister Riina Sikkut kandideerib 5. veebruaril sotsiaaldemokraatide juhiks

«Kandideerin sotsiaaldemokraatide järgmiseks juhiks. Minu maailmavaate vundament on hoolimine ja võrdsed võimalused. Tihedam sotsiaalne turvavõrk kasvatab ühiskondlikku usaldust, mida on meil väga vaja, nagu praegune kriis on näidanud. Iseenesest ebavõrdsus vaid võimendub. Selle muutmiseks on vaja teadmispõhiseid ja selgeid otsuseid, milliseid saab teha vaid vastutustundlik poliitik,» selgitas Riina Sikkut.

«Millised on need kolm sammu edasi? Meie tuleviku Eestil on vaja maailma parimat haridust, kiiret ja õiglast rohepööret ning sedasama tihedamat sotsiaalset turvavõrku, mis ei jäta kedagi hätta. Need sihid on vältimatult vajalikud ja vähemaga ei saa me leppida,» lisas ta.

«Just sotsiaaldemokraadid on Eesti ühiskonda rohkem kui saja aasta jooksul enim arendanud, alustades meie põhiseaduste kujundamisest ja demokraatliku õigusriigi loomisest, lõpetades solidaarse ravikindlustuse, kõigile kättesaadava haridussüsteemi, pensionisüsteemi ja töötuskindlustusega,» kirjutas Riina Sikkut oma Eesti Päevalehe veergudel ja portaalis ilmunud lühiprogrammis.

Sotside riigikogu fraktsiooni aseesimees ning erakonna peasekretäri ametit pidanud Kalvi Kõva toetab Sikkuti kandidatuuri.

Järgmiste nädalate jooksul avab Riina Sikkut nii erakonna liikmetele, toetajatele kui ka laiemale avalikkusele oma nägemust sotsiaaldemokraatlikust tuleviku Eestist ning võimekamast ja tugevamast erakonnast, kohtudes inimestega nii silmast silma kui ka virtuaalselt. Ka tutvustab Sikkut erakonna liikmetele oma nägemust järgmistele parlamendivalimistele vastu minemisest, sealhulgas tulevast meeskonda.

Reedel tutvustab samuti sotside juhiks kandideeriv riigikogu liige Lauri Läänemets oma visiooni erakonna ja Eesti tulevikust, millega soovib sotsiaaldemokraadid viia 2023. aasta riigikogu valimistele. Ühtlasi tutvustab Läänemets erakonna peasekretäri kandidaati.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles