Kes veel üldse mäletab, et aastat alustasime olukorras, kus Jüri Ratas oli Keskerakonna, EKRE ja Isamaa valitsuses peaminister ning kirgi küttis vaidlus abielu mõiste teemalise rahvahääletuse küsimuses? Referendumi konflikt lahenes ruttu, kuid vastasseisud poliitikatandril pole kuhugi kadunud. Postimees toob välja olulisima möödunud aasta sisepoliitikast.

2021. aastat on saatnud pidevad vastandumised – olgu siis piirangute, eelarve, vaktsineerimise või millegi muu asjus. Ühed räägivad avatud ühiskonnast, teised koroonadiktatuurist. Ühed riigi korras rahandusest, teised inimeste pealt mõttetult kokkuhoidmisest. Nii on pea iga teemaga, ühist vaadet kohtas harva.

Ühel poolel on pea alati valitsusliit, kes neile pandud suured lootused paljude meelest maha mängis, teisel poolel opositsioonierakonnad ning Eesti 200, kes valitsusele moraalset piitsa andsid. Eriti paistis sellega silma Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE). Isamaa ja Sotsiaaldemokraatlik Erakond (SDE) olid suurema osa ajast tagaistmel ja nende otsa vaadati vaid suve lõpul, kui tuli ühist presidenti valida.

Kommentaarid (7)
Copy