Kallas palus Keskerakonna ees vabandust, kuid ühismeelest ollakse veel kaugel (16)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallase hinnangul ei ole kõik toetusega kunagi lõpuni rahul
Kaja Kallase hinnangul ei ole kõik toetusega kunagi lõpuni rahul Foto: Eero Vabamägi

Keskerakonna fraktsiooni esimees Jaanus Karilaid nentis, et peaminister Kaja Kallas (RE) palus vabandust koalitsioonis energiahüvitise pärast hiljuti tekkinud pingete pärast. Olenemata ilusast sammust ootab Keskerakond peaministrilt kiiremaid kokkuleppeid. 

«Vabandamine näitab alati head lastetuba, aga poliitikas on hea käitumise kõrval tähtis ka see, milline on võimekus kokku leppida,» sõnas Karilaid, kelle sõnul seisneb Keskerakonna jaoks probleem täna selles, et energiakriisi uut abipaketti pole jätkuvalt kokku lepitud.

Jaanus Karilaid
Jaanus Karilaid Foto: Remo Tõnismäe

«Inimliku poole pealt selline hetk tänasel koosolekul oli ja see oli iseenesest ilus,» ütles Karilaid ja lisas, et selle kõrval ei jää kiire toetuspaketi vajadus siiski väheolulisemaks.

Kaja Kallas palus vabandust selle eest, et võimuerakonnad ei ole suutnud kokku leppida ning ka selle eest, et ta otsustas Keskerakonna energiahüvitise ettepaneku valitsuse istungi päevakorrast maha võtta.

Ka erakonna esimees Jüri Ratas andis varem ühismeedias teada, et «kui poliitikas enam ei arutata, siis ei saa poliitikat teha».

Karilaid: valitsuspartner vajab veel lisaaega

Kell 13 kohtub riigikogus koalitsiooninõukogu ning sellelt loodetakse energiakriisi toetusmeetme kokkulepetes arenguid. 

«Hetkel öeldi meile, et vajatakse veel paar nädalat lisaaega, et andmeid koguda. Meie meelest on need andmed ammu riigil olemas, meil oleks vaja maha istuda ja lisaeelarve kokku panna ning tegutseda,» rääkis Karilaid mõni minut enne kogunemist.

Küsimusele, mis lootusega läheb Keskerakond koalitsiooninõukogu arutelule, märkis Karilaid, et kui aega on antud, tuleb seda vähemalt kasutada. 

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles