Mati Raidma: oleme Ukrainaga sõnades ja tegudes (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Riigikogu liige Mati Raidma 
Riigikogu liige Mati Raidma Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Eesti-Ukraina parlamendirühma esimees Mati Raidma (RE) ütles parlamendis Ukraina iseseisvust toetava avalduse arutelul, et Eesti on Ukrainaga sõnades ja tegudes.

«Täna, kus Venemaa-poolne survepoliitika mõjusfääride taaskehtestamiseks on viinud rahvusvahelise julgeolekutasakaalu väga pingelisse seisu ja Ukraina iseseisvuse ning territoriaalse terviklikkuse otsesesse kriisi, on Ukrainale vajalik iga võimalik toetus, nii sõnas kui teos,» märkis Raidma.

Ta tõi välja, et parlamendirühm mõistis 16. juuli avalduses hukka Krimmi ebaseadusliku annekteerimise, inimõiguste rikkumised, eelkõige vähemusrahvuste rõhumise ja krimmitatarlaste rassilise diskrimineerimise ning rahvusvahelise õiguse eiramise Venemaa Föderatsiooni poolt.

Raidma tunnustas Ukrainaga koostöö tegemisel nii kaitseministeeriumit, kaitseväge kui ka Rahvusvaheliste Kaitseuuringute Keskust.

«Tõeline abi meie heale partnerile Ukrainale sisaldab nii sõnu kui tegusid. Olgem mõlemas aktiivsed. Nii saame koos olla tugevamad oma riiklikke ja rahvuslikke põhiväärtusi kandma,» lõpetas Raidma.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles