Kallas hakkab julgeolekuolukorra tõttu kohtuma riigikogu vanematekoguga (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Peaminister Kaja Kallas riigilkogus
Peaminister Kaja Kallas riigilkogus Foto: Tairo Lutter

Peaminister Kaja Kallas (RE) tegi täna riigikogu esimehele Jüri Ratasele ettepaneku hakata julgeolukorra ülevaadeteks regulaarselt kokku kutsuma riigikogu vanematekogu. Ratase sõnul on ta vanematekogu oma algatusel juba kokku kutsunud.

Peaministri sõnul on julgeolekuolukord erakordselt pingeline. «Venemaa eesmärk on taastada poliitiline ja sõjaline mõjuvõim oma naabrite üle. Praegu on eriliselt oluline, et meil oleks julgeolekupoliitikas üksmeel. Selleks on vajalik, et kõik riigikogu erakonnad oleksid samas infoväljas,» selgitas Kallas.

Seetõttu tegi peaminister Kallas riigikogu esimehele Jüri Ratasele ettepaneku hakata korraldama julgeolekualase info vahetamiseks regulaarseid kohtumisi riigikogu vanematekoguga.

Ratas sõnas Postimehele, et tegelikult oli tal vanematekogu juba ammu kokku kutsutud ning kohtumine peetakse juba järgmisel nädalal. «Mina kutsusin kokku vanematekogu vastavalt vajadusele,» rõhutas Ratas. 

Riigikogu vanematekogu ühendab fraktsioonide esimehi ja riigikogu juhatuse liikmeid. Peaministri ettepanekul hakkaks vanematekogule regulaarseid julgeolekuülevaateid korraldama riigikantselei, kes juhib riigi julgeolekuolukorra analüüsimist ja hindamist. 

Peaminister Kallas tegi kolmapäeval riigikogus järsult halvenenud julgeolekuolukorra tõttu poliitilise avalduse. Neljapäeval kinnitas valitsus otsuse suurendada Eesti kaitsevõimet, eraldades riigikaitsesse täiendavalt üle 380 miljoni euro. Selle rahastuga suureneb riigi reageerimiskiirus nii sõjaliste kui ka hübriidohtude korral.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles