Seeder: Covid-19 tõendi kohustus koormab kunstlikult tervishoiusüsteemi (3)

Postimees
Copy
Helir-Valdor Seeder
Helir-Valdor Seeder Foto: Mihkel Maripuu (Postimees)

Erakond Isamaa esimehe Helir-Valdor Seedri hinnangul tuleb piirangud piirangute endi pärast lõpetada. Muu hulgas tuletas ta meelde, et paljud on ühiskondlikust elust ära lõigatud ja Covid-19 tõendi kohustus koormab tervishoiusüsteemi. 

«Teadusnõukoja juht Toivo Maimets on tõdenud, et Covid-19 tõend sellisena nagu ta algselt loodi, praegu enam ei toimi. Sama on öelnud ka teadusnõukoja endine juht Irja Lutsar. Samal ajal ei ole valitsus suutnud astuda ühtegi sammu piirangute leevendamiseks,» kirjutas Seeder ühismeedias. 

Erakonna esimehe sõnul on näha, et haiglate koormus kasvanud ei ole ja püsib stabiilne. «Samal ajal näeme aga, kuidas ühiskonnas püsivad ja kasvavad pinged. Veebruarist lõppeb kümnete tuhandete inimeste Covid-19 tõendi kehtivus. Need inimesed lisanduvad juba sadadele tuhandetele mittevaktsineeritutele. Seega on meil sadu tuhandeid inimesi, kes on ühiskondlikust elust ära lõigatud,» loetles ta. 

«Näeme ka seda, et osa ettevõtlussektorist on juba kaks aastat piirangute tõttu kannatanud – olukorra muudab nende jaoks veelgi keerulisemaks energiakriis,» lisas Seeder.

Kui eksperdid ütlevad, et koroonapass oma eesmärki enam ei täida, pole Seedri sõnul mõtet ettevõtjaid piirata. «Seda eriti olukorras, kus riigi kehtestatud kohustus Covid-tõendi taotlemiseks koormab kunstlikult tervishoiusüsteemi, sest inimesed pöörduvad tuhandete kaupa tervishoiutöötajate poole enda testimiseks,» põhjendas ta.

Seega on tema silmis ainuloogiline lahendus piirangud ja Covid-19 tõend riigisiseselt kaotada. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles