Linnapea palgatõus toob Maardus inimesed tänavale

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Valimisliidu «Maardu hääl» juht Nikolai Degtjarenko
Valimisliidu «Maardu hääl» juht Nikolai Degtjarenko Foto: Erakogu

Valimisliit «Maardu hääl» korraldab 9. veebruaril piketi, et protestida Maardu saadikute otsuse vastu tõsta järsult linnapea palka, samal ajal kui linnas tõuseb lasteaiakoha tasu ja kasvavad kommunaalmaksed.

Valimisliidu «Maardu Hääl» juht, linnavolikogu liige Nikolai Degtjarenko ütleb, et pärast seda, kui keskerakondlikud saadikud otsustasid järsult tõsta oma erakonnakaaslasest linnapea palka, sai ta kümneid pöördumisi nördinud maardulastelt.

«Asi on selles, et Maardu on eelarve tulukuse poolest üks Eesti vaesemaid omavalitsusi, mistõttu linnapealt oodatakse eelkõige linnaelanikele adresseeritud sotsiaalabi probleemide lahendamist,» lausus Degtjarenko ja lisas, et see on eriti aktuaalne ajal, kui elanikkonna ja ettevõtjate kommunaalkulud kasvavad rekordiliselt. «Linnaelanikud saavad linnavalitsuse poole pöördudes hüvitiseks armuanni 15–25 eurot.»

Degtjarenko sõnul otsustas linnavalitsus inimeste abistamise asemel hoopis linnapead toetada, samas tõsteti veel ka lasteaia kohatasu. «Tuleb välja, et nende laste vanemad rahastavad veel ka linnapea palgakasvu! Meie, opositsioonisaadikud, ei nõustu sellega mitte mingil juhul. Me kaitseme linnaelanike, mitte aga ametnike huve. Selleks, et rahva häält linnavalitsuses kuulda võetaks, kavatseme korraldada protestiaktsiooni,» ütles ta. 

Maardu linnapea põhipalgamäär tõusis 24,5 protsenti, 3140 eurolt 3900 eurole. Linnapeale jäi ka igakuine lisatasu, mis on 20 protsenti põhipalgast. Seega on linnapea teenistus alates 1. veebruarist 4680 eurot kuus.

Piketist võtavad osa linnaelanikud, valimisliidu «Maardu hääl» aktivistid ja linnavolikogu saadikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles