Kallas: politsei, kaitseväe ja arstide ründajad õõnestavad Eesti riigi alustalasid (30)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kaja Kallas.
Kaja Kallas. Foto: Remo Tõnismäe

Reformierakonna juht Kaja Kallas andis täna Pärnus erakonna volikogule ülevaate Eesti julgeolekuolukorrast ja toonitas, et tänases julgeolekukriisis on ülioluline, et säiliks usaldus Eesti riigi institutsioonide vastu. 

«Eesti riigi julgeolek algab meie sisejulgeolekust. Need, kes ründavad politseid, kaitseväge, arste või õpetajaid, aga ka blokeerivad näiteks parlamendi tööd, õõnestavad Eesti riigi alustalasid,» rääkis Kallas.

Peaministri sõnul on valitsus astunud samme Eesti julgeoleku kindlustamiseks, suheldes igapäevaselt liitlastega ja seistes NATO ühtsuse eest. Samuti panustab valitsus järgmise nelja aasta jooksul riigikaitsesse täiendavad 380 miljonit eurot.

«Riik peab olema kriisis kodanikele usaldusväärne partner ja minu hinnangul on meie inimesed praegu väga hästi toime tulnud,» nentis Kallas ning tunnustas Eesti kaitseväelasi, politseinikke, meditsiinitöötajaid, õpetajaid ja teisi nähtamatuid kangelasi. «Jõud, kes neid kangelasi verbaalselt või lausa füüsiliselt rünnata üritavad, ei tegutse kindlasti Eesti riigi huvides,» ütles Kallas.

Kommentaarid (30)
Copy
Tagasi üles