Lauri Läänemets: Vooglaiu pale hakkab paljastuma (10)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Lauri Läänemets.
Lauri Läänemets. Foto: Dmitri Kotjuh

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna juht Lauri Läänemets kommenteeris Postimehele, et Varro Vooglaiu tegelik pale hakkab paljastuma. Läänemets leiab ka, et EKRE ja Isamaa juhtfiguurid ei taha näha Vooglaiu sõnades probleemi.

«Ma arvan, et nüüd tegelik Varro Vooglaiu pale hakkab paljastuma. Väga kurb, kui inimene nii mõtleb,» kommenteeris Postimehele Lauri Läänemets. 

«Minu arvates väärib see meie pädevate institutsioonide tähelepanu,» toonitas ta ja lisas, et arvestada tuleb ka sellega, kui suur jälgijaskond on Vooglaiul ning sellega, et Vooglaid on kutsunud inimesi üles meeleavaldustele riigi ja valitsuse vastu. «See väärib korralikku uurimist,» lisas Läänemets. 

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder ja EKRE esimees Martin Helme ei ole oma sõnul Vooglaiu öelduga veel kursis, kuigi tema tsitaadid on avaldatud erinevates meediakanalites. Mida Läänemets sellest arvab? «Pigem nad ei taha seda näha. Minu teada osalevad EKRE juhtfiguurid Varro Vooglaiu korraldatud meeleavaldustel ning valitsusevastastel meeleavaldustel. Asi on ikkagi tahtmises, mitte selles, et nemad ei tea midagi,» vastas Läänemets. 

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks juhataja Varro Vooglaid andis Objektiivi saates mõista, et kui tagatakse normaalne võimalus elada, siis tal poleks midagi Vene okupatsiooni vastu. «Nimetage seda Eesti Vabariigiks või nimetage seda mingiks Eestimaa kubermanguks või millekski muuks,» nentis Vooglaid.

«Sa ei saa lõputult ka emotsionaalse argumendiga, et meil peab siin tornis olema sinimustvalge,» põhjendas Vooglaid, lisades, et tema arvates tegeletakse selle sinimustvalge all inimeste ahistamise, kiusamise ja mahasurumisega.

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles