Pevkur: riigikogulane ei tohi rünnata ajakirjandust (26)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Eesliinil: Vihakõne
Eesliinil: Vihakõne Foto: Pilt videost

Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna (EKRE) ja riigikogu liige Peeter Ernits leiab, et Postimehe ajakirjanik Sander Punamäe tegeleb propagandaga ning ta kutsub üles temaga mitte suhtlema. Riigikogu asespiiker Hanno Pevkur (RE) aga leiab, et riigikogu liikmel on kohatu rünnata ajakirjanikku.

Ernitsa hinnangul on Postimehe ajakirjanik propagandist, mitte ajakirjanik. Mida propagandist Ernitsa meelest tähendab, jättis rahvasaadik täpsustamata, kuid lisas halvustavaid hinnanguid ja leidis, et propagandist «tulebki uksest välja visata».

Ent Ernitsa postituse all sõnastas üks kommentaator selle termini ära: «Propagandist ehk meelsustöötaja ehk tellimuslookirjutaja ehk kasulik idioot ehk kloun.» Sellele reageeris Peeter Ernits ülestõstetud pöidlaga. 

Ka teine EKRE saadik riigikogus Urmas Reitelmann kirjutas Ernitsa postituse kommentaariumis, et ajakirjanik saanud nüüd oma 15 minutit kuulsust. «Enne ei olnud keegi mehikesest kuulnudki, korraga pildiga lehes. Samas on tuntusel omad needused, mõni rahvuslikult meelestatud kodanik võib punategelasele märkuse teha,» ähvardas EKRE fraktsiooni liige. 

Riigikogu asespiiker Hanno Pevkur ütles Postimehele, et riigikogu liikmel ei ole õigust ajakirjandust ega ajakirjanikke rünnata. 

«Eesti vabaduse üks alustalasid on vaba ja sõltumatu ajakirjandus. Meil on sõna vaba ja ka riigikogu liikmel on õigus oma arvamusele, ent riigikogu liige peab arvestama, et tema sõna on kindlasti ühiskonnas suurema kaaluga ning ajakirjanduse mistahes verbaalne või otsene ründamine ei ole kuidagi aktsepteeritav,» rõhutas Pevkur. 

Tema sõnul on kõnealuses juhtumis selge, et EKRE on sattunud keerulisesse positsiooni. «Nad peavad kaitsma ja õigustama enda toetatud ja kasutatud Varro Vooglaidu, kelle arvates pole vahet, kas Pika Hermanni tornis lehvib sinimustvalge või mitte. Küllap ka see Peeter Ernitsa avaldus kannab eesmärki anda tuge ja kaitsta Vooglaidu,» lausus Pevkur. 

Kommentaarid (26)
Copy
Tagasi üles