Roheliste uus juht: kõik Eesti inimesed on südames rohelised (19)

Nele Kullerkupp
, reporter-toimetaja
Copy
Roheliste erakonna üldkogu
Roheliste erakonna üldkogu Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Erakond Eestimaa Rohelised valis tänasel üldkogul oma uuteks juhtideks praeguse asejuhi Johanna Maria Tõugu ja juhatuse liikme Marko Kaasiku. Uued juhid usuvad, et nad on hea tandem, kuna üks neist kõnetab noori ja teisel on pikaaegne kogemus erakonna töös. Üldjoontes on aga plaanis jätkata senist rada ning kursimuutust tulemas pole.

«Meil on maailmavaateline selgus olemas ja meil on oma programm,» sõnas Kaasik kinnitusena, et seoses juhtide vahetamisega pole erakonnal plaanis kannapööret tegema hakata. «Meie sõnumid peavad lihtsalt paremini kõlama ja me peame erinevate inimgruppidega rohkem suhtlema – rohkem esinema meedias ja rohkem kirjutama,» märkis ta ära senised puudujäägid erakonna töös.

Tõugu sõnul on tema ja Kaasik suurepärane meeskond, et antud vajakajäämisi parandama hakata. «Oleme selline mõnus balanss kahest juhist, kellest üks on teadlase tüüpi vanem meesterahvas ja väga rahulik mees. Teine selline noor aktiivne naine, kelle toetus on väga suur noorte seas. Nii me loodame nüüd kõnetada kõiki valijagruppe,» selgitab ta. Kuid põhimõttelist kursimuutust Kaasiku sõnul siiski ei tule.

«Ühiskond peab mobiliseeruma selleks, et muuta kogu oma toimimist ja teha mõned asjad väga kiiresti ära.»

Küsimusele, mis on kõige põletavam keskkonnateema, mille pärast rohelised südant valutavad, leiab Kaasik, et selleks on rohepööre.

«Kõige akuutsem keskkonnateema on hetkel rohepööre. Teised erakonnad arutavad, kas see on või ei ole realistlik, kas me saame ikka nii kiiresti teha. Meie keskkonnaminister (Erki Savisaar, Keskerakond) on oma arvamuste põhjal väga skeptiline. Meie arvame aga, et seda tuleb teha kiiremini,» selgitab Kaasik ja lisab: «See on tegelikult ülemaailmses mõttes hädaolukord, mis mõningal määral sarnaneb sõjaolukorraga – ma mõtlen majanduslikus ja sotsiaalses mõttes. Ühiskond peab mobiliseeruma selleks, et muuta kogu oma toimimist ja teha mõned asjad väga kiiresti ära.»

«Mul ei ole selles absoluutselt kahtlustki, et ühel päeval on rohelised parlamendierakond.»

Tõugu usub, et see on tehtav, sest tema sõnul lähevad keskkonnateemad tegelikult siiski paljudele korda. Tõugu ei pelga välja öelda, et ka inimeste usk roheliste tõekspidamistesse on tõusuteel ning see päev, mil neist saab taas parlamendierakond, on samuti tulemas. «Mul ei ole selles absoluutselt kahtlustki, et ühel päeval on rohelised parlamendierakond ja mina ei lõpeta enne, kui see on saavutatud,» lubab ta. «Ma absoluutselt ei kahtle, et Eesti inimesed on kõik südames rohelised,» võtab Tõugu lootusrikkalt olukorra kokku.

Roheliste üldkogul valiti erakonnale uued juhid, revisjonikomisjon, aukohus ja juhatus. Juhatuse liikmeteks said Piret Räni, Marti Soosaar, Timur Sagitov, Kaspar Kurve, Helina Tilk, Aleksander Laane ja Liina Freivald.

Kommentaarid (19)
Copy
Tagasi üles