Kas Vladimir Putin suudetakse kohtukulli ette astuma sundida? (2)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Kiusatus vedada Vladimir Putin kohtu ette nagu natsikurjategijad Nürnbergi on kahtlemata suur, ent selle eesmärgini jõudmine on rahvusvahelise õiguse eripäradest tingituna üpris keeruline. Samas mitte võimatu.
Kiusatus vedada Vladimir Putin kohtu ette nagu natsikurjategijad Nürnbergi on kahtlemata suur, ent selle eesmärgini jõudmine on rahvusvahelise õiguse eripäradest tingituna üpris keeruline. Samas mitte võimatu. Illustratsioon: Artur Kuus

Venemaa juhi algatatud sõda on nii suur kuritegu inimsuse vastu, et selle eest karistatakse kõigis eluvaldkondades ning varem või hiljem saab see ka karmi õigusliku hinnangu.

Venemaa presidentdiktaatori alustatud ­sõda Ukraina vastu on erakordselt suur ­kuritegu, mis ei saa jääda karistamata. Moraalne ja poliitiline karistus on juba kätte jõudmas, majanduslikku ja sotsiaalset karistust valmistatakse ette, kuid õigusliku karistusega võib veel aega minna.

Postimeest huvitas, kui valmis on selleks rahvusvaheline ­õigussüsteem. Selguse saamiseks pöördusime kahe rahvusvahelise õiguse eksperdi poole.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles