Keskerakond teatas Ühtsele Venemaale koostööprotokolli kehtetusest

BNS
Copy
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi.
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. Foto: Tairo Lutter

Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi saatis esmaspäeval Ühtsele Venemaale e-kirja, milles teatas, et 2004. aastal Keskerakonna ja Ühtse Venemaa vahel sõlmitud koostööprotokoll ei kehti.

«Seoses meie 2004. aasta koostööprotokolliga, millele on alla kirjutanud Ain Seppik, Mailis Reps, Valeri Bogomolov ja Valeri Gussev, teatab ja kinnitab Eesti Keskerakond üle, et dokument ei kehti,» seisab post@edinros.ru aadressile saadetud ingliskeelses kirjas.

Kaaskirjas märgib Hanimägi, et «seoses Vene Föderatsiooni rünnakuga Ukraina vastu kinnitas Eesti Keskerakonna volikogu 5. märtsil 2022 üle, et Ühtse Venemaa ja Keskerakonna vahel 2004. aastal sõlmitud dokument ei kehti».

«Mõistame hukka selle sõja, milles hukkuvad süütud inimesed, mis sunnib ukrainlasi oma riigist lahkuma ja põhjustab selle iseseisva Euroopa riigi hävingu. Kutsume Venemaad tungivalt üles agressiooni peatama, austama valitud juhtkonda ja suveräänse Ukraina territooriumi ning loodame rahule,» seisab Ühtse Venemaa juhtkonnale saadetud kirjas.

Keskerakonna volikogu kinnitas laupäeval üksmeelselt üle, et 2004. aastal sõlmitud koostööprotokoll erakonnaga Ühtne Venemaa on raugenud ning see ei kehti enam. Otsuse poolt oli 103 volinikku, erapooletuid ja vastuhääletajaid ei olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles