VIDEO JA -BLOGI ⟩ Liimets: Venemaa pommitab jätkuvalt humanitaarkoridore

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Välisminister Eva-Maria Liimets.
Välisminister Eva-Maria Liimets. Foto: MINDAUGAS KULBIS

Välisminister Eva-Maria Liimets (KE), Eesti suursaadik Ukrainas Kaimo Kuusk ja välisministeeriumi arengukoostöö ja humanitaarabi osakonna humanitaarabi büroo direktori kt Marje Pihlak räägivad kell 11 algaval pressikonverentsil olukorrast Ukrainas.

Välisminister Eva-Maria Liimets kinnitas, et Euroopa Liidus on kindel üksmeel – Venemaa jaoks tuleb agressiooni hinda tõsta. «Ainult Venemaa saab selle sõja lõpetada,» lisas Liimets. 

Esmaspäeval arutasid ELi välisministrid uue sanktsioonipaketi üle. «Kindlasti on tulemas uus ja tugev sanktsioonide pakett. Samamoodi vaadatakse üle, et kuidas need mõjuvad. Üks on virtuaalvaluuta,» lausus Liimets. 

Suureks probleemiks Ukraina sõjas märkis Liimets, et Venemaa jätkuvalt pommitab humanitaarkoridore ja nii on keeruline abivajajatele viia palutud abi. 

«Ukraina vajab meie tugevat poliitilist toetust. Praegu on sihiks, et Venemaa aetakse välja rahvusvahelistest organisatsioonidest. Me oleme valmis kõikideks majanduspiiranguteks Venemaa suunas,» rääkis Liimets ja lisas, et kui üldine mõju Venemaa finantsile oleks suur, siis ta ei saaks sõda enam rahastada. 

«Paraku ei ole seda sõda suudetud lõpetada, ei ole suudetud Venemaad mõjutada piisavalt, et ta lõpetaks sõja.»

Tagasi üles