Isamaast lõplikult irdunud Parempoolsed üritavad suveks jõuda erakonna loomiseni (4)

Margus Paaliste
, ajakirjanik
Copy
Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed e-üldkogu 23. märtsil. Külalistena viibisid üldkogul Isamaast välja heidetud Parempoolsed Kristjan Vanaselja, Lavly Perling ja Tõnis Kons.
Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed e-üldkogu 23. märtsil. Külalistena viibisid üldkogul Isamaast välja heidetud Parempoolsed Kristjan Vanaselja, Lavly Perling ja Tõnis Kons. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Isamaa liikmeühenduse Parempoolsed üldkogu otsustas kolmapäeval arvata ühendus välja Isamaa koosseisust ning jätkata tegevust iseseisva poliitilise jõuna. Uus erakond loodetakse luua enne suve.

E-üldkoguna toimunud koosviibimisel külalisena osalenud MTÜ Parempoolsed üks eestvedajatest Tõnis Kons sõnas Postimehele, et Isamaa erakonna liikmetest Parempoolsed otsustasid lõpetada liikmeühendusena tegutsemise partei koosseisus.

Konsi sõnul ei lähe Parempoolsete väärtused enam kokku Isamaa väärtustega. «Isamaa erakonnas on mindud väga tugevalt vastuollu nende demokraatlike aluspõhimõtetega, mille Parempoolsed oma asutamisel eesmärgiks seadsid,» sõnas Kons, lisades, et erakonnas on muuhulgas asutud piirama sõnavabadust. «Isamaa on muutunud selgelt autokraatlikuks ja ebademokraatlikuks organisatsiooniks,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles