Kõik Eesti eurosaadikud nõuavad Venemaale karmimaid sanktsioone (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Osa Eesti eurosaadikutest Euroopa Parlamendis: Urmas Paet, Jaak Madison, Yana Toom.
Osa Eesti eurosaadikutest Euroopa Parlamendis: Urmas Paet, Jaak Madison, Yana Toom. Foto: Kollaaž Postimees

Euroopa Parlamendi liikmed, nende seas kõik Eesti saadikud, nõuavad oma pöördumises Euroopa Ülemkogu erakorralist kohtumist, et kehtestada Venemaale pärast Butšas toimunut uusi sanktsioone. 

Pöördumine saadeti Euroopa Ülemkogu eesistujale Charles Michelile, Euroopa Komisjoni presidendile Ursula von der Leyenile ja ELi välisasjade kõrgele esindajale Joseph Borrellile. 

«Pärast 20. sajandi genotsiide meie kontinendil ütleme me eurooplastena alati «Mitte kunagi enam». Kas me mõtleme neid sõnu tõsiselt?» tõstatasid saadikud küsimuse, lisades, et nüüd on aeg nende otsusteks.

ELi saadikud nõuavad uute sanktsioonidena Venemaale täielikku nafta-, gaasi ja söeembargot, kõigi sadamate sulgemist Vene laevadele ja kaupadele ning kõikide Vene pankade täielikku lahtiühendamist SWIFTi maksesüsteemist.

Samuti tahetakse sanktsioonide all olevate isikute nimekirja lisada veel Vene oligarhe, ametnikke ja avalikke teenistujaid, kellele on viidanud vene opostisioonipoliitiku Aleksei Navalnõi sihtasutus.

Eesti saadikutest kirjutasid alla Urmas Paet (RE), Andrus Ansip (RE), Marina Kaljurand (SDE), Yana Toom (KE), Jaak Madison (EKRE), Sven Mikser (SDE) ja Riho Terras (Isamaa). 

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles