Pentus-Rosimannus: täiendavad sanktsioonid peavad olema karmid ja kiired (5)

Kerttu Kirjanen
, ajakirjanik
Copy
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus.
Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Eero Vabamägi

Rahandusminister Keit Pentus-Rosimannus (RE) kordas täna majandus- ja rahandusasjade nõukogul Eesti ettepanekut vastata Venemaa toime pandud sõjakuritegudele koheste ja karmide täiendavate sanktsioonidega ning isoleerida Venemaa energiasektor.

«Euroopa Liit on Putini alustatud sõja vastu rakendanud aegade mastaapseima sanktsioonipaketi. Butšas toime pandud sõjakuriteod nõuavad aga kohest ja karmi täiendavat vastust,» rääkis Pentus-Rosimannus Luxembourgis toimunud rahandusministrite kohtumisel. «Venemaa energiasektori isoleerimine on mitme Euroopa Liidu liikmesriigi jaoks keeruline otsus, aga see on vajalik samm, et sõjakuritegusid toime paneva režiimi rahastamise võimalused läbi lõigata.»

«Eesti peaminister on teinud ettepaneku luua spetsiaalne konto, kuhu EL liikmesriigid saaksid edaspidi gaasi- ja naftamaksed kanda. Kontole kogunevat raha oleks võimalik juba mõne aja pärast kasutada Venemaa tegude eest tasumiseks ja Ukraina ülesehitamise toetuseks,» lisas rahandusminister.

EL rahandusministrite kohtumisel osales täna üle videosilla ka Ukraina rahandusminister Sergi Martšenko. «Ukraina vajab lisaks agressorivastastele sanktsioonidele ka vahetut tuge, et sõjaolukorras vastu pidada. Seda on Euroopa Liit ka pakkumas.»

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles