OTSEPILT ⟩ Kersna vastab riigikogulaste arupärimisele kõrghariduse alarahastuse kohta

Postimees
Copy
Liina Kersna, haridus- ja teadusminister
Liina Kersna, haridus- ja teadusminister Foto: Jaan Vanaaseme

Kell 15 algaval riigikogu täiskogu istungil osaleb ka haridus- ja teadusminister Liina Kersna (RE), kes vastab saadikute küsimustele kõrghariduse alarahastamise mõju kohta. 

Video ei ole enam kättesaadav. Video ei ole enam kättesaadav.

Arupärimise esitasid sotsiaaldemokraadid, kes tunnevad muret ülikoolide lisarahastuse üle. «Kas ja millal on valitsusel plaanis lisaraha leida? Kas valitsus plaanib vähendada tasuta eestikeelsete õppekohtade rahastamist Eesti ülikoolides?» küsivad arupärijad.

«Avalik-õiguslike ülikoolide rektorid jätsid veebruaris haridus-ja teadusministeeriumiga sõlmimata uued halduslepingud, kuna ülikoolide lisarahastuse osas puudub selgus. Alarahastuse ja garantiide puudumise mõju on juba näha – mitmed ülikoolid on teatanud õpetatavate erialade sulgemisest või vastuvõtu piiramisest,» ütles Jaak Juske arupärimist üle andes. 

Sotsiaaldemokraadid uurivad ministrilt, miks pole ikka veel sõlmitud ülikoolidega uusi lepinguid ja millisena näeb ta siin enda vastutust. Ülikoolid taotlevad kõrghariduse rahastuse 15-protsendilist tõusu järgmise nelja aasta jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles