Erikomisjon pöördub Kert Kingo kuluhüvitiste kasutamise asjus politseisse (6)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Riigikogu liige Kert Kingo (EKRE).
Riigikogu liige Kert Kingo (EKRE). Foto: Sander Ilvest

Riigikogu korruptsioonivastase erikomisjoni esimehe Riina Sikkuti (SDE) sõnul tuleb saada täielik kindlus, et riigikogu liige Kert Kingo (EKRE) pole maksumaksja raha ebasihipäraselt kasutanud. Riigikogu liige kinnitas, et politsei ei leia midagi.

«Komisjon sai kaebuse, mille järgi on riigikogu liige Kert Kingo kasutanud kuluhüvitist kolmandate isikute õigusabikulude katteks. Komisjon vaatas dokumendid üle ja jõudis järeldusele, et tegu võib olla seaduse rikkumisega ning otsustas materjalid üle anda uurimisasutusele neis süüteotunnuseid põhistavate väidete kontrollimiseks,» selgitas Sikkut. Materjalid on Sikkuti sõnul plaanis uurimisasutustele edastada homme.

Komisjoni aseesimehe Valdo Randpere (RE) sõnul keeldus Kingo komisjonile selgituste andmisest. «Meie arvates oli õiglane anda Kert Kingole võimalus enda tegevust selgitada samuti, nagu sai hiljuti selle võimaluse Martin Repinski. Kingo otsustas, et ei soovi seda ja palus enda ära kuulamise punkti päevakorrast välja jätta, millega komisjon nõustus,» märkis Randpere. «Komisjoni otsust tema keeldumine ei mõjutanud,» lisas ta.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles