FOTOD JA BLOGI ⟩ Mihhail Korbilt võeti saadikupuutumatus

Postimees
Copy

Õiguskantsler Ülle Madise tegi täna riigikogule ettepaneku võtta keskerakondlasest riigikogulaselt Mihhail Korbilt ära saadikupuutumatus, et tema suhtes saaks jätkuda kohtumenetlus.

Riigiprokuratuur saatis 18. märtsil õiguskantslerile taotluse, et Korbilt võetaks saadikupuutumatus ja et tema suhtes jätkuks kriminaalmenetlus seoses Porto Franco kriminaalasjaga, kus teda kahtlustatakse korruptsioonikuritegudes.

Kahtlustuse kohaselt leppisid Porto Franco kinnisvaraarendusega seotud ettevõtja Hillar Teder ja Korb kokku selles, et Teder annetab erakonnale enne möödunud sügisel toimunud kohalike omavalitsuste valimisi kokku kuni miljon eurot, vastutasuks korraldab Korb arenduse kasuks õiguse rajada parkla väljasõidutee Tallinna linnale kuuluvale maale.

Praeguseks on prokuratuur asunud süüdistuse esitamiseks ettevalmistusi tegema. Seaduse järgi saab riigikogu liikme kohta süüdistusakti koostada ainult õiguskantsleri ettepanekul ja riigikogu koosseisu enamuse nõusolekul.

Keskerakonna fraktsiooni juht Jaanus Karilaid ütles märtsis, et erakond on riigikogus valmis toetama Korbilt saadikupuutumatuse võtmist. «Me oleme sinna sisse vaadanud ja me usume õigusriiki ning loodame, et Mihhail Korb tuleb sealt puhtana välja. Mihhail Korb on lubanud, et ta läheb ise ka pulti ja palub ära võtta saadikupuutumatus, et seista kohtus oma tõe ja õiguse eest,» sõnas Karilaid siis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles