FOTOD Ratas kinnitas Eesti tugevat toetust Ukrainale

Postimees
Copy

Riigikogu esimees Jüri Ratas kinnitas täna Ukraina parlamendi delegatsiooniga kohtudes, et Eesti jätkab Ukraina igakülgset toetamist nii karmimate sanktsioonide eest seismise kui ka jätkuva sõjalise ja humanitaarabi andmisega.

Ratas ütles kohtumisel, et Ukraina vajab kiiret ja konkreetset abi eelkõige relvade näol, aga ka majanduslikul ja poliitilisel rindel. «Eesti teeb kõik võimaliku, et Ukraina riiki ja rahvast toetada. Toetame sõjalise ja humanitaarabi andmist ning sanktsioonide karmistamist, kuid ainult sellest on vähe – peame veel aktiivsemalt kaasa kutsuma ka oma partnereid ja liitlasi. Peame kõik tegema rohkem, kuni Ukraina on selle sõja võitnud,» ütles ta.

Kohtumisel arutati konkreetseid ettepanekuid, kuidas Eesti saaks Ukrainat veel aktiivsemalt toetada. Samuti räägiti võimalikust toetusest riigi sõjajärgsel ülesehitamisel.

Ukraina parlamendi delegatsioon kohtus täna hommikul peaminister Kaja Kallasega. Ennelõunal on delegatsioonil kohtumine riigikogu väliskomisjoni ning neljapäeval Eesti-Ukraina parlamendirühmaga.

Delegatsiooni liikmed osalevad neljapäeval ka riigikogu täiendaval istungil, mis algab 30 minutit pärast korralise, kell 10 algava istungi lõppu. Täiendaval istungil esineb Ukraina parlamendi delegatsiooni juht Olena Šuliak kõnega täiskogu ees. Seejärel tuleb hääletusele riigikogu 84 liikme esitatud avalduse «Venemaa Föderatsiooni sõjakuritegudest ja genotsiidist Ukrainas» eelnõu.

15 minutit pärast täiendava istungi lõppu annavad Ukraina parlamendi esindajad riigikogu konverentsisaalis pressikonverentsi.

Visiidi käigus kohtub Ukraina parlamendi delegatsioon veel president Alar Karise, majandus- ja taristuministri Taavi Aasa ning välisminister Eva-Maria Liimetsaga. Parlamendiliikmed külastavad muu hulgas Tallinna Niine tänava sõjapõgenike vastuvõtukeskust ning kohtuvad Eesti kodanikuühendustega, kes on Ukraina põgenike abistamisesse märkimisväärselt panustanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles