Peretoetuse eelnõu vastukaja: «See on Keskerakonna vastutustundetu otsus» (6)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Reformierakonnas tajutakse, et Keskerakonna järgmine suur teema on maksudebatt. Keskerakonnas nähakse, et see algab aga alles sügisel.
Reformierakonnas tajutakse, et Keskerakonna järgmine suur teema on maksudebatt. Keskerakonnas nähakse, et see algab aga alles sügisel. Foto: Dmitri Kotjuh/Järva Teataja

Reformierakond on endiselt seisukohal, et kuigi arutelu peretoetuste eelnõu üle tuleb jätkata, ei tohi kohe teha otsuseid, teadmata, milline on majanduslik olukord. Lisaks võivad Keskerakonna soovi tõttu jääda mõned huvirühmad lisarahata.

«See on Keskerakonna vastutustundetu otsus,» ütles sotsiaalkaitseminister Signe Riisalo (RE) Postimehele. Ta selgitas, et tavapäraselt võetakse riigieelarve strateegia läbirääkimiste käigus riigile lisakohustusi, eriti siis, kui jutt käib nii ulatuslikust ja lisaks kasvavast – on ju indekseerimine eelnõusse sisse toodud – kohustusest, ja siis vaadatakse ka katteallikaid. «Riigieelarve strateegia arutelu algab augustis,» lausus Riisalo. «Reformierakond on öelnud: me oleme väga valmis neid arutelusid pidama, et vaesusriskis rühmi paremini toetada, aga seda tehakse nimetatud arutelu käigus.»

Minister ütles, et kuna Keskerakonna eelnõu järgi kulub peretoetuste suurendamiseks 300 miljonit eurot ja aastatega see summa kasvab, tuleb samal ajal üle vaadata muud riigile olulised vajadused, näiteks tervishoiusüsteemi ja pensionisüsteemi jätkusuutlikkus, pikaajalise hoolduse süsteemi ülesehitamine, aga ka õpetajate, politseinike ja päästjate palk.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles