VIDEO ⟩ Jüri Ratas: arvan, et peaministril oleks mõistlik ultimaatum tagasi võtta (5)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Pilt videost

Keskerakonna esimees Jüri Ratas sõnas täna pärast koalitsiooninõukogu, et perehüvitiste eelnõu asjus konsensusele ei jõutud ning Keskerakonna soov on, et koalitsioon läheks edasi.

Kas jõuti mingisugusele konsensusele?

Ei jõutud. Arutame edasi. Me ei tea, mis edasi saab. Meil on hetkel teadmine, et peaminister Kaja Kallas (RE) on öelnud ultimaatumi, et kui see vastu võetakse, siis koalitsiooni ei ole. Meie soov ei ole seda koalitsiooni lõpetada. Meie soov on minna laste- ja peretoetuste eelnõuga edasi, et tõsta neid määrasid selles kiires hinnarallis. Sellel on suur kandepind riigikogus. 

Millal eelnõu jõuab komisjonist riigikokku?

Komisjon täna otsustas, et esimene lugemine on 30. mail. 

Kas lisaeelarve osas olete kokku leppinud, et usaldushääletuse peale lähete?

Eks seda kommenteerib peaminister, aga siin meil on kokkulepe olemas. 

Ja Keskerakonna hääled ka peavad, et kui usaldushääletus tuleb?

Vastus on jah.

Kuidas te hindate, et mis see lahendus võib olla. Ultimaatumeid on mõlemast suunast pillutud, aga kas paistab valgust tunneli lõpus? Kas kumbki on valmis sammu tagasi astuma kompromissi suunas?

Meie küll ei ole ultimaatumeid esitanud. Me oleme öelnud, et see on oluline sisuline muudatus meie jaoks ja meie soov on, et see koalitsioon läheb edasi. 

Mis need ultimaatumid on?

Peaminister on öelnud, et kui see eelnõu vastu võetakse, siis see koalitsioon lõpetab tegevuse. Ma arvan, et oleks mõistlik see ultimaatum tagasi võtta. 

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles