Peretoetuste eelnõu tekitatud poliitiline määramatus jätkub

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Oudekki Loone.
Oudekki Loone. Foto: Mihkel Maripuu

Peretoetuste tõstmise eelnõu on pingestanud valitsuskoalitsiooni sedavõrd, et praegusel kursil edasi minnes on valitsuskriis vältimatu. Osa keskerakondlasi soovis ikkagi leida kokkulepet koalitsioonipartneriga enne peretoetuste eelnõu esitamist.

Riigikogus läbis täna esimese lugemise perehüvitiste seaduse muutmise eelnõu. Selle vastu olid vaid Reformierakonna fraktsiooni liikmed. Reformierakondlase Jürgen Ligi hinnangul on see seaduseelnõu väärt prügikasti viskamist. «Seal on mingid indekseerimised, mis oleks kui igavene maailmarekordi taotlemine peretoetuste osas. Mitte kusagil riigis sellist ülalpeetavust ei ole, mida see eelnõu pakub,» väljendab Ligi Postimehele oma nördimust ning lisab, et: «eelnõu on ka juriidiliselt käkk!»

Ligi sõnul on sotsiaalprobleemide pingereas laste toimetulek meil praktiliselt kõige paremas olukorras. «Väga helde rahaline toetus ja head teenused, laste vaesuse tase on üks madalamaid Euroopas. See on sotsiaalprobleemide hierarhia tipust väga kaugel,» selgitab ta edasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles