Kristina Kallas: Eesti poliitiline juhtimine jooksis täiesti kinni, vaja on uusi valimisi (4)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Kristina Kallas.
Kristina Kallas. Foto: Konstantin Sednev

«Täna jooksis poliitiline juhtimine täiesti kinni,» ütles Eesti 200 esimees Kristina Kallas kommentaariks Reformierakonna obstruktsioonile riigikogus, kus erakond esitas peretoetuse eelnõule 2000 muudatusettepanekut. 

«Kriisile lahenduse otsimist ei tule ja peaministripartei lõi uue pretsedendi Eesti poliitikas, kus pani seisma kogu riigikogu töö,» lausus Kallas. 

Ta lisas, et Eesti demokraatlik süsteem ei ole ette näinud olukorda, kus peaministripartei hakkab kasutama obstruktsiooni parlamendi töö peatamiseks. «Ööpäevade kaupa muudatusettepanekute menetlemine komisjonis, sajad istumistöötunnid riigikogus – ja kogu juhtimine seisab,» kirjutas Kallas sotsiaalmeedias. 

Ta küsis, kas Kaja Kallas ja Jüri Ratas peaksid nüüd näitama, kuidas sellest seisust väljuda. «Ma ei näe ühtegi viisi, kuidas saaks riigikogu sellest olukorrast välja ja asuda koostama Eestile väga kriitilist järgmise aasta riigieelarvet, lahendama energiakriisi ja majanduskriisi,» kirjutas Kallas.

Ta loetles: valitsus ei toimi, riigikogu ei toimi ning koalitsioonierakondade juhid ei ole kokkuleppe eesmärgil valmis koostööd tegema. «Me ei saa järgmised 10 kuud olla poliitilise juhtimiseta külmutatud olekus,» rõhutas Eesti 200 esimees. 

«Demokraatias juhtub ikka, et süsteem jookseb kinni ja sellest väljasaamiseks on uued valimised, millega antakse mandaat taas rahva kätte teha uus otsus. Kui kokkulepet ei soovita, siis on lahenduseks erakorralised valimised,» leiab Kallas. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles