Kiik: Keskerakond otsustas alustada võimukõnelusi EKRE ja Isamaaga (56)

Postimees
Copy
Senine tervise- ja tööminister Tanel Kiik.
Senine tervise- ja tööminister Tanel Kiik. Foto: Madis Veltman

Keskerakonna juhatus otsustas reedel alustada valitsuse moodustamiseks poliitilisi konsultatsioone EKRE ja Isamaaga, ütles ametist vabastatud tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

«Seitse Keskerakonna ministrit on vabastatud päevapealt, mis on päris pretsedenditu,» rääkis Kiik «Aktuaalse kaamera» stuudiointervjuus.

«Kujunenud olukorras Keskerakonna juhatus otsustas konsensuslikult alustada poliitilisi konsultatsioone Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja Isamaa erakonnaga,» kinnitas Kiik.

Reformierakonna esimees, peaminister Kaja Kallas tegi reedel president Alar Karisele ettepaneku vabastada Keskerakonna ministrid ametist ning ta tegi Isamaale ja Sotsiaaldemokraatlikule Erakonnale ettepaneku alustada kõnelusi uue valitsuse moodustamiseks. President Karis vabastas ministrid ametist.

Keskerakonna esimees Jüri Ratas ütles reede õhtul, et peaminister Kaja Kallase otsus lõpetada koalitsioon ja vabastada Keskerakonna ministrid ametist, tähendab olukorda, kus kõik parlamendierakonnad peavad pingutama uue toimiva valitsuse moodustamiseks. «Keskerakonna juhatus otsustas konsensuslikult, et ajal, mil Eesti inimesed seisavad silmitsi enneolematu inflatsiooniga ning välja on vaja töötada toimetulekut toetavad maksu- ja sotsiaalmajanduslikud meetmed, tuleb erakonnal leida ühisosa teiste poliitiliste jõududega,» ütles Ratas.

«Keskerakond on valitsusvastutust kandnud aastast 2016. Oluliste otsuste kõrval on selle aja jooksul olnud ka mitmeid kriise ning keerulisi momente, mille lahendamisse on erakond tugevalt panustanud. Oleme valmis seda tegema ka praegu, mil ühiskonnas annavad tooni hinnatõusud ning mure eelseisva ees,» lisas Keskerakonna esimees.

Ta rõhutas veel kord vajadust seista sotsiaalsema poliitika eest, pakkudes Eesti inimestele kindlustunnet. «Seisame jätkuvalt selle eest, et tõsta peretoetusi, aga ka kütuseaktsiisi langetamine ja muud vajalikud meetmed tuleks meie hinnangul tõsiselt lauale tõsta, sealhulgas valmisoleku tagamine uueks kütteperioodiks,» selgitas Ratas.

Kommentaarid (56)
Copy
Tagasi üles