Raul Rebane Isamaa valikutest: vale otsus võib priskest pruudist teha lootusetu vanatüdruku (6)

Aimar Altosaar
, ajakirjanik
Copy
Raul Rebane.
Raul Rebane. Foto: Sander Ilvest

Isamaa on oma ajaloo kõige selgemal ristteel: kas minna edasi suunal, millega erakond sai tuntuks 1990ndatel ja 2000ndatel või vahetada poolt. Meediaekspert Raul Rebane ütles oma Facebooki postituses, et priske pruudi seisus ei kesta kaua ning võib osutuda õletuleks.

Meediaekspet Raul Rebane, kommenteerides meedias laialt kajastatavat Isamaa võimalust olla kaalukeeleks erinevate koalitsioonide sünni vahel, ütles, et Isamaa võimalused on taktikalised ja tekkinud eriolukorra tõttu. 

Rebane toonitab oma Facebooki postituses, et Isamaal on riigikogus 12, mitte 24 häält – tõsiasi, millega nad peavad samuti arvestma. «Ükskõik, keda Isamaa ka ei valiks, on see üheksaks kuuks. Praegused ministrikohad on õletuli, järgmiste valimiste tulemus kapital,» kirjeldab ta kujunenud olukorda.

Kogenud meediaekspert kirjutas, et tänase valiku mõju tuleb hinnata tulevast imagot silmas pidades. «Imago sünnib suuna valikust ja käitumisest. Mu isale meeldis rääkida, et tema on tähele pannud, et kui naabrile külla lähed ja kohe alguses vale suuna valid, pole tema ilmaski kohale jõudnud. Ka joostes mitte,» manitseb Rebane.

Praeguse suuna ja sõbra valik on Rebase arvates Isamaale väga strateegiline, üks nende ajaloo tähtsamaid. «Kujutage erakondi ette aktsiaseltsidena, siis kelle aktsiaid te täna ostaks? Aga järgmise aasta märtsis?» pakub ta selgituseks näitlikku kujundit. 

Kogenud poliitilise vaataleja ja analüütikuna tuntud Rebane tõi välja akadeemik Ferdinand Johann Wiedemanni ütluse, et mehi ei loetleta, mehi kaalutakse.

«Täna kaalutakse ühe erakonna juhtide arusaamist tulevikust. See otsus jääb Isamaad saatma kauaks. Vale otsus täna võib sellest priskest pruudist teha järgmisteks valimisteks lootusetu vanatüdruku. Põnevad päevad...» lõpetas Rebane oma lühikese analüüsi. 

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles