Keskerakond tegi valitsusele ettepaneku tulla välja uue toetusmeetmete paketiga (3)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Möldri endine tööandja Taavi Aas (KE).
Möldri endine tööandja Taavi Aas (KE). Foto: Konstantin Sednev

Täna ära jäänud erakorralisel istungil andis Keskerakond üle otsuse eelnõu, millega soovitab valitsusel teha eesootavaks kütteperioodiks kõrgete energiahindade hüvitamiseks uus toetusmeetmete pakett.

Keskerakondlase Taavi Aasa (KE) sõnul tingis eelnõu koostamise asjaolu, et riik peab 2022. aasta septembrist kuni 2023. aasta maini inimestele appi tulema ja hüvitama kõrged energiahinnad nii kodutarbijatele kui ka juriidilistele isikutele.

«Oleme välja töötanud kaks tõhusat meedet. Esiteks – kaotada lõpptarbijatele mainitud perioodiks elektrienergia ja maagaasi võrgutasud. Teiseks – määrata kaugkütte-, elektri-, ja gaasihinnale lagi 2021. aasta esimese poolaasta taseme järgi ning hüvitada kõigile elektri lõpptarbijatele 80% kaugkütte-, elektri-, ja gaasihinnale määratud hinnalage ületavast osast.»

Aas paneb Reformierakonnale südamele, et lahenduste väljatöötamisega tuleb tegeleda juba praegu. «Juba tänane, 20-protsendiline inflatsioon on meie ühiskonnale ja majandusele tõsine väljakutse ning selge on see, et olukord muutub veelgi keerulisemaks. Inimeste reaalsissetulek ning ostujõud vähenevad, samas kui energiakandjate ja toiduainete hinnatõus suureneb. Paari kuu pärast on meil käes totaalne kriis,» hoiatab ta.

Aasa hinnangul saab katteallikateks olla näiteks riigieelarve ja CO2 heitkogustega kauplemisest riigile laekunud raha. 

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles