Midfield loobus edasisest hagist Keskerakonna vastu

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. 
Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi. Foto: Tairo Lutter

Keskerakond teatas, et nende kunagine reklaamipartner Midfield OÜ loobus hagist erakonna vastu, kuna halduskohus on otsuse keelatud annetuse kohta juba teinud ja maakohtus pole eraldi tsiviilmenetlusel enam mõtet. 

Keskerakonna peasekretär Andre Hanimägi selgitas, et hagi puudutas Keskerakonna valimiskampaaniate korraldamist Midfieldi poolt aastatel 2009-2015. Aastaid kestnud vaidluse saaga sai punkti mai algul, kui erakond tagastas kunagisele reklaamipartnerile 843 000 euro suuruse keelatud annetuse.

«Pärast halduskohtuasjas tehtud lahendit, mille järgselt erakondade rahastamise järelevalve komisjon korrigeeris erakonnale tehtud ettekirjutust, puudus eraldiseiseval tsiviilkohtuvaidlusel edasine mõttekus. Komisjoni lõpliku ettekirjutuse täitmisega Keskerakonna poolt on Midfieldi ja erakonna vahelised suhted ammendavalt lahendatud,» selgitas Hanimägi.

Reklaamiagentuur Midfield pöördus 2019. aastal erakondade rahastamise jä poole väitega, et Keskerakond on saanud 1,27 miljoni euro ulatuses keelatud annetuse, misjärel tegi komisjon erakonnale ettekirjutuse, kohustades neid raha tagastama. Erakond ei nõustunud sellega, põhjendades, et kõik lepingud on osapoolte vahel täidetud ning arved tasutud, misjärel pöörduti halduskohtusse. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles