Riigi rahakassa arutelu põhjustas koalitsiooniläbirääkimistel kokkupõrkeid (13)

Henry-Laur Allik
, ajakirjanik
Copy
Koalitsiooniläbirääkimistel osalevad Reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajad andsid esmaspäeva pärastlõunal ülevaate kõneluste järjekordsest voorust.
Koalitsiooniläbirääkimistel osalevad Reformierakonna, Isamaa ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esindajad andsid esmaspäeva pärastlõunal ülevaate kõneluste järjekordsest voorust. Foto: Madis Veltman

Koalitsiooniläbirääkimistel tekitasid eelarve ja rahajagamise küsimused Reformierakonna, Isamaa ja sotside vahel nii palju erimeelsusi, et pärastlõunal lõppenud kohtumise järel jäeti traditsiooniline pressikonverents ära ja erakondade delegatsioonid arutavad omakeskis, mida edasi teha ja kust järele anda.

Sotside esimees Lauri Läänemets ütles, et erakondadel on eelarve kasutamise võimalustest üksteisest väga kauged nägemused. «Reformierakonna ette pandud rahaline ruum ei võimalda isegi kõrghariduse rahastust normaalselt ära teha ja me ei ole sellega nõus,» võttis Läänemets lühidalt kokku. 

Läänemets rääkis, et pakutud summasse ei mahu ka pisemad asjad, nagu laste vaimse tervise teemad ja puuetega lastega tegelemine, samuti kaitseliidule personali juurde värbamine. «Me siis ei hakka rääkimagi seda, et me soovisime ka tulumaksu vabastamist,» ütles Läänemets.

Kommentaarid (13)
Copy
Tagasi üles