Endine siseminister Kristian Jaani astus Keskerakonnast välja (5)

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Endine siseminister Kristian Jaani.
Endine siseminister Kristian Jaani. Foto: Taavi Sepp

Endine siseminister ja politseiprefekt Kristian Jaani astus Keskerakonnast välja ja teatas, et jätkab tegevust väljaspool poliitikat.

Jaani astus Keskerakonna liikmeks mullu 9. juunil. Tema liikmelisus erakonnas lõppes täna, 22. juunil.

Jaani selgitas, et tema eesmärk on olnud kogu aeg pühenduda siseturvalisuse valdkonnale – et turvaline oleks kõigil Eestimaa inimestel ja väärtustatud oleksid need, kes seda tagada aitavad.

«Olen ministrina saanud võrratu kogemuse panustada valdkonda, mis on mulle niivõrd südamelähedane. Erinevate kriiside kestel olen saanud näha siseturvalisuse valdkonda läbi väga erinevate nurkade. See kõik on olnud suur väljakutse, aga ka võimalus,» ütles ta.

Kristian Jaani sai siseministriks 26. jaanuaril 2021, kui ametisse astus Kaja Kallase juhitav Reformierakonna ja Keskerakonna valitsus. Tema ametiaeg ministrina lõppes tänavu 3. juunil, kui president Alar Karis vabastas peaminister Kaja Kallase ettepanekul ametist kõik Keskerakonna ministrid.

Enne siseministriks saamist töötas Kristian Jaani enam kui 20 aastat politseis. Viimane ametikoht enne ministriks saamist oli tal Põhja prefekt.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles