Endine Narva abilinnapea lahkus Reformierakonnast

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Sergei Gorlatš ja Katri Raik.
Sergei Gorlatš ja Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Veidi üle 20 aasta Reformierakonda kuulunud endine Narva abilinnapea Sergei Gorlatš lahkus aprilli lõpus erakonnast. Rus.ERRile oma lahkumist selgitades täheldas ta huvipuudust.

«Mis tahes organisatsioonis olemine peaks pakkuma vastastikust huvi. Praegu sellist huvi ei ole,» selgitas Rus.ERRile Sergei Gorlatš erakonnast lahkumist. 

Gorlatš oli Reformierakonna liige alates 2002. aastast ja oli ka Narva piirkondliku organisatsiooni juht. Ta omandas kõrghariduse 1996.-2001. aastatel Tallinna tehnikaülikooli majandusteaduskonnas.

Küsimusele, kumb kaotas huvi poliitika vastu, kas Reformierakond või ta ise, vastas Gorlatš nõnda: «Ma arvan, et see ja teine.»

«Kuhu kadus huvi? Kõik muutub - inimesed muutuvad, ajad muutuvad,» lisas ta. 

Samuti kinnitas ta, et erakonnast lahkumise otsus ei ole seotud tema suhtes algatatud kriminaalasjaga häälteostmises. 

2021. aastal tegi Narva linnapea Katri Raik ettepaneku taastada linnavalitsuses abilinnapea ametikoht. Volikogu kinnitas abilinnapea ametikohale ametisse Sergei Gorlatši.

Gorlatš kandideeris kohalikel valimistel Narvas Katri Raigi nimekirja teise numbrina ja osutus valituks 408 häälega.

Ta kandideeris ka Narva linnavolikogu esimehe ametikohale, kuid häälteostmise kahtluse avalikuks tuleku järel keeldusid Raigi nimekirja saadikud temaga koostööst. Keskkriminaalpolitsei pidas Gorlatši kahtlusalusena kinni 2. novembril.

Täna on Gorlatš Narva volikogus opositsioonis, kuuludes endise Narva linnapea Aleksei Jevgrafovi juhitud nimekirja «Narva heaks». 

Viru ringkonaprokuratuuri esitatud süüdistuse kohaselt mõjutas eelmistel kohalikel valimistel kandideerinud Sergei Gorlatš valijaid tema kasuks hääletama.

Selleks organiseeris ta koos MTÜ Narva Kutsehaigete Ühingu juhatuse liikme Natalia Simonovaga 40 inimesele väljasõidu Narvast Toilasse, kus väljasõidul osalejatele korraldati ekskursioon ning seejärel spaakülastus ja piknikueine. Spaakülastuse ning ekskursiooni eest tasus Gorlatš ning pikniku ja transpordi rahastas MTÜ Narva Kutsehaigete Ühing.

Kogutud tõendite järgi instrueeris Natalia Simonova väljasõidu eel osalejaid, paludes neil kaasa võtta oma ID-kaart ja selle koodid. Pärast ekskursioonil käimist kutsuti inimesed ükshaaval bussi tagaistmele, kus neile anti võimalus Gorlatši sülearvutis viimase poolt hääletada. Seda tegid 17 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles